Zonneboiler Zuidlaarderveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Zuidlaarderveen? Via een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt opgebouwd door twee toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Via de zonneboiler-vergelijker tref jij toepasbare informatie over een zonneboiler kopen in Zuidlaarderveen.

zonneboiler systeem installeren in 9474

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4100.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1450.
 • Een gemiddeld gezin in Tynaarlo verbruikt 1820 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 13%. Oftewel, een leuke kostenbesparing van wel €105 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9474
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Een zonneboiler installateur in Zuidlaarderveen vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Zuidlaarderveen! D.m.v. onze vergelijker ontdek je probleemloos een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Tynaarlo. Of check de website kvinl.nl voor een overzicht met competente installatiebedrijven in je omgeving. Bijgaand tref jij verschillende tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met klantervaringen en relevante keurmerken. Onder andere KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Door het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem is er voor 2 zaken: jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit systeem houdt in: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? Dan regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk een rendabele oplossing voor grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Zuidlaarderveen. Deze oplossing kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als eerste moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder heb je ruimte nodig voor een voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In mei 2024 kan men ook kiezen voor het buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De meest recente kosten zonneboiler Zuidlaarderveen vinden we terug ergens tussen de €2425 en €3400, waarbij installatie is inbegrepen. Deze installatie kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. Het tarief komt tot stand door het soort zonnecollectoren, de grootte van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind jij uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder check je voor verscheide scenario’sde aanschafprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In de basis zeggen we: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat resulteert in €180 op jaarbasis (gasprijs mei 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatCollectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.500€65
100 liter2€2.800 – €3.100€100
200 liter2€3.100 – €3.825€115
300 liter3€4.525 – €5.150€160
zonneboiler-kopen-zuidlaarderveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We vragen om jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Dan is het duidelijk naar wie de specificaties verstuurd mag worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is noodzakelijk om na te gaan hoeveel gas & elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Geholpen door deze informatie kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type woning

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan aantal kamers en welke isolatie er is aangebracht. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Zuidlaarderveen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is twee jaar geleden verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via het RVO platform is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle producten die staan op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €800 tot €1775. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Zuidlaarderveen

 • Hetzonneboilerhuis (set 40 +SO.300), vermogen 2171 [KW], €1476 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 45 + HYG1K.400 A+ isolatie), vermogen 2284 [KW], €1553 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 2-30 HPC), vermogen 3553 [KW], €2416 subsidie.

Afgezien van de landelijke subsidie verschaft de gemeente Tynaarlo mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.tynaarlo.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Zuidlaarderveen aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Zuidlaarderveen!

 • Warmtepomp: wint warmte a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!