Zonneboiler Schipborg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Schipborg? Via een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt pakweg de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem komt tot stand door twee toepassingen: een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Via deze website lees jij handige adviezen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Schipborg.

zonneboiler systeem installeren in 9469

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3000.
 • Subsidies lopen op tot wel €1350.
 • Een doorsnee gezin in Aa en Hunze gebruikt 1880 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 10%. Dit mondt uit in een forse besparing van wel €65 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9469
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een zonneboiler installateur in Schipborg vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Schipborg! Geholpen door deze website vind je zonder problemen een competente installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Aa en Hunze. Of bezoek de website Qbis.nl voor lijstjes met betrouwbare installateurs uit jouw provincie. Hieronder achterhaal je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na beoordelingen en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Via warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. D.m.v. het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In de koudere maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze installatie is toepasbaar voor je tapwaterbehoefte en de verwarming van de woning. Deze installatie bevat o.a. een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? Dan regelt de CV-brander de rest. Bijzonder een rendabele oplossing voor grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door lage winkelprijzen, hoge tegemoetkomingen, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Schipborg. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Vanzelfsprekend moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Ook hebben we nog een warm-water buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er systemen met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De geschatte kosten zonneboiler Schipborg variëren tussen €2425 en €4150, met installatie inclusief. Het systeem hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op de hoeveelheid zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. In het volgende kopje ontdek jij hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees jij voor meerdere omstandigheden de kostprijs en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €155 op jaarbasis (gasprijs december 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatCollectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.575€40
100 liter2€2.850 – €3.025€95
200 liter2€3.200 – €3.850€135
300 liter3€4.450 – €5.000€155
zonneboiler-kopen-schipborg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Dan is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties aangeleverd mag worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas en stroomer op het adres wordt gebruikt. Via het verbruik kan de vakman een beter voorstel doen.

 3. Type woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Denk aan de omvang en de staat van de isolatie. Interessant is ook het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combi met ketel en zonne-energie? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt binnen afzienbare tijd een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Schipborg (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit is recent nog aantrekkelijker geworden. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle installaties die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €900 tot wel €1250. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Schipborg

 • Hetzonneboilerhuis (set 30 + HYG1K.300), vermogen 1591 [KW], €1082 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 35 + HYG1K.300 A+ isolatie), vermogen 2120 [KW], €1442 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 1-24 HPC), vermogen 1834 [KW], €1247 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Aa en Hunze soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.aaenhunze.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Schipborg aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Schipborg!

 • De warmtepomp: haalt energie a.d.h.v. de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!