Zonneboiler Annen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Annen? Via een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product kent 2 zaken: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door middel van onze website ontdek jij accurate adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Annen.

zonneboiler systeem installeren in 9468

 • Een zonneboiler is een interessante manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2800.
 • De subsidies lopen op tot €1550.
 • Een alledaags gezin in Aa en Hunze gebruikt 1880 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 20%. Dit betekent een flinke geldbesparing van wel €105 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9468
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een zonneboiler installateur in Annen vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Annen! D.m.v. onze vergelijker ontdek je zonder problemen een betrouwbare installateur uit de omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Aa en Hunze. Of check de website kvinl.nl voor actuele overzichten met eerlijke installatiebedrijven in je omgeving. In onderstaande box vind je verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na referenties en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op het buffervat voor warm tapwater. In koude maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie is geschikt voor warm tapwater en een warme woning. Dit milieuvriendelijke product houdt in: een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval is de CV-brander nodig. Voornamelijk toepasbaar op bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor families met een grote vraag naar warm water. Door lage winkelprijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Annen. De (zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Uiteraard is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Tevens is er nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er structuren met het buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Annen schommelen tussen de €2875 en €3200, met installatie. Dit systeem heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet voorraadvat voor heet water (buffervat), en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees jij een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref je voor verscheide omstandigheden de kosten en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €130 per jaar (gasprijzen juli 2024). Gas wordt duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.500€65
100 liter2€2.875 – €3.125€90
200 liter2€3.225 – €3.825€145
300 liter3€4.475 – €5.000€185
zonneboiler-kopen-annen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Het betreft jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig is het helder naar wie de productinfo verzonden moet worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is essentieel om onderzoek te doen naar hoeveel gas en elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Door deze data kan de vakman een goed advies geven.

 3. Type woning

  Beschrijf uw huis. Van belang zijn aantal kamers en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. Je krijgt binnen een paar dagen een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Annen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit is in 2017 uitgebreid. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarop alle systemen. Alle installaties die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €625 tot €1100. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Annen

 • Hetzonneboilerhuis (set 30 + SO.300), vermogen 1981 [KW], €1347 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 30 + HYG1K.500 A+ isolatie), vermogen 2047 [KW], €1392 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 4-24 HPC), vermogen 3904 [KW], €2655 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente Aa en Hunze een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.aaenhunze.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Annen aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Ook zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Annen!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie uit o.a. de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een afgebakende plek in huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!