Zonneboiler Anloo

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Anloo? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie komt tot stand door 2 aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Aan de hand van onze tool bekijk jij samengestelde raadgeving over een zonneboiler kopen in Anloo.

zonneboiler systeem installeren in 9467

 • Een zonneboiler is een handige manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2800.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1850.
 • Een gemiddeld huishouden in Aa en Hunze verbruikt 1880 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 17%. Dit mondt uit in een flinke geldbesparing van wel €95 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9467
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een zonneboiler installateur in Anloo vergelijken

Het belangrijkste deel van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Anloo! Met behulp van deze website vind je gemakkelijk een competente installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Aa en Hunze. Of ga naar de website Qbis.nl voor een database met competente installateurs in de regio. Hieronder tref jij enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan Sterkin, Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. De installatie draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Dit systeem houdt in: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Voornamelijk toepasbaar op grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Door lage aanschafprijzen, RVO subsidie, een interessante besparing en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Anloo. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop is er nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag zijn er oplossingen het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De meest recente kosten zonneboiler Anloo liggen tussen de €2500 en €3150, met installatie. Dit duurzame product kan worden gebruik voor een periode van plus minus 24 tot 26 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat voor warm water, en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl ontdek je een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor diverse voorbeeldsituaties de geschatte kosten en een schatting van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). De stelregel is: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €175 op jaarbasis (gasprijzen april 2024). De prijs voor gas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudAantal collectorenGemiddelde prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.675€55
100 liter2€2.775 – €3.175€80
200 liter2€3.250 – €3.950€120
300 liter3€4.550 – €5.100€150
zonneboiler-kopen-anloo

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Belangrijk, want zo is het duidelijk naar wie de specificaties verstuurd zal worden. Wat volgt is een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is belangrijk om te weten hoeveel elektra + gas het huis per jaar nodig heeft. Met behulp van deze gegevens kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Woningomschrijving

  Eigenschappen van de woning ingeven. Je kunt denken aan de omvang en de isolatiewaarden. Wat we ook graag willen weten is wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook welke andere systemen in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. U krijgt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Anloo (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie is recentelijk nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op RVO.nl staat een database / apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €525 tot wel €1900. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Anloo

 • Hetzonneboilerhuis (set 25 + SO.300), vermogen 1820 [KW], €1238 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 30 + HYG1K.400 A+ isolatie), vermogen 2035 [KW], €1384 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 1-24 CPC met spiegel), vermogen 2076 [KW], €1412 subsidie.

Afgezien van de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Aa en Hunze mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.aaenhunze.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Anloo aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Anloo!

 • De warmtepomp: haalt energie door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!