Zonneboiler Anderen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Anderen? Via een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt grofweg de helft op je kosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door 2 onderdelen: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door gebruik te maken van onze website doorzoek jij omvangrijke info die helpen bij een zonneboiler kopen in Anderen.

zonneboiler systeem installeren in 9465

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3100.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1900.
 • Een standaard woning in Aa en Hunze verbruikt 1880 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 19%. Concreet: een leuke kostenbesparing van wel €105 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9465
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een zonneboiler installateur in Anderen vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Anderen! Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker vind je gemakkelijk een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Aa en Hunze. Of surf naar de website kvinl.nl voor een schema met erkende installatiebedrijven in je omgeving. In de volgende paragraaf tref jij nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Zoals bijv. Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels het leidingsysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. In de koudere maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. De installatie regelt het warme water en de verwarming van de woning. Deze milieuvriendelijke installatie heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Zeker aantrekkelijk voor grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Wegens lage aanschafprijzen, hoge subsidies, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Anderen. Deze installatie kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk is er nog een warm-water voorraad buffersysteem. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag zijn er voorbeelden met het buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler maart 2024

De recente kosten zonneboiler Anderen vinden we terug ergens tussen de €2450 en €3650, met montage. De installatie kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. De totaalprijs wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, de specificaties van een warm-water buffervat, de montage en installatiekosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees je meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna vind je voor verscheide mogelijkheden de kostprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €115 op jaarbasis (gasprijs maart 2024). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.500€45
100 liter2€2.750 – €3.075€75
200 liter2€3.225 – €4.000€115
300 liter3€4.550 – €5.050€195
zonneboiler-kopen-anderen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Van belang zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Dan weten we naar wie de betreffende informatie verstuurd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel gas en elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Door het energieverbruik kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf het huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Je kunt denken aan woonoppervlak en de mate van isolatie. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en klik op versturen. Jij ontvangt zo spoedig mogelijk een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Anderen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling werd twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere consument die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle modellen op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies wisselen tussen de €700 tot €1300. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Anderen

 • Solarbayer (CPC 18 NERO – Paket 3 + SKL 500), vermogen 3079 [KW], €2094 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 25 + HYG1K.300 A+ isolatie), vermogen 1871 [KW], €1272 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 2-30 HPC), vermogen 3587 [KW], €2439 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente Aa en Hunze wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.aaenhunze.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Anderen aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Eveneens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Anderen!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte via ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met bijv. productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!