Zonneboiler Balloërveld

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Balloërveld? Middels een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame product bestaat uit twee toepassingen: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. D.m.v. onze vergelijker ontdek jij bruikbare aanbevelingen aangaande een zonneboiler kopen in Balloërveld.

zonneboiler systeem installeren in 9459

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3700.
 • Subsidies lopen op tot wel €1050.
 • Een gemiddeld huishouden in Aa en Hunze verbruikt 1880 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 20%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €125 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9459
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een zonneboiler installateur in Balloërveld vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een goede zonneboiler installateur in Balloërveld! Middels de zonneboiler-vergelijker vind je verrassend eenvoudig een erkende installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Aa en Hunze. Of ga naar kvinl.nl voor een schema met ervaren installatiebedrijven in de buurt. Verderop vind je enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijke installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op reviews en certificering. Denk aan VCA, Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de herfst en winter wordt het water niet warm genoeg. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het product zorgt voor heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke product bestaat uit een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? In dat geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de basis interessant voor grotere huishoudens met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families met een hoog warmwater-gebruik. Door aantrekkelijke prijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Balloërveld. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop heb je een plekje nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. In juli 2024 zijn er voorbeelden met het buffervat t.b.v. verwarmd water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De actuele kosten zonneboiler Balloërveld variëren tussen €2500 en €4100, met installatie. Het systeem hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat voor heet water (buffervat), en installatie + onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees jij een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder tref jij voor een paar mogelijkheden de aanschafprijzen en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat resulteert in €170 per jaar (energieprijzen juli 2024). Gas wordt duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.650€40
100 liter2€2.950 – €3.050€95
200 liter2€3.175 – €3.900€145
300 liter3€4.475 – €5.400€180
zonneboiler-kopen-balloerveld

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de betreffende informatie verstuurd kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Middels het energieverbruik kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Soort huis

  Beschrijf uw huis. Denk aan de grootte en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef uw wensen door

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. Je ontvangt snel een complete offerte via een zonneboiler monteur in Balloërveld (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze regeling werd in 2017 verder verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met toegewezen modellen. Alle types die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €400 tot wel €1250. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Balloërveld

 • CV Totaal Noord (CPC42 400L CV + Tap), vermogen 3051 [KW], €2075 subsidie.
 • Zizon (Blue 3-200 PV uitvoering), vermogen 2503 [KW], €1702 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 3-30 HPC), vermogen 3897 [KW], €2650 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Aa en Hunze een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.aaenhunze.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Balloërveld aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Balloërveld!

 • De warmtepomp: haalt energie uit bijv. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een afgebakende plek in huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!