Zonneboiler Balloo

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Balloo? Door middel van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke systeem kent 2 toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Via onze website doorzoek je uitgebreide adviezen over een zonneboiler kopen in Balloo.

zonneboiler systeem installeren in 9458

 • Een zonneboiler is een handige manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3800.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1900.
 • Een gemiddeld huishouden in Aa en Hunze stookt 1880 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 16%. Dit betekent een forse besparing van wel €140 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9458
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een zonneboiler installateur in Balloo vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Balloo! D.m.v. de zonneboiler-vergelijker ontdek je simpel en snel een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket gemeente Aa en Hunze. Of bezoek kvinl.nl voor een overzicht met eerlijke installatiebedrijven in je omgeving. Hieronder check jij belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook recensies en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door middel van het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water voorraad buffersysteem. Als de zon niet schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. De installatie zorgt voor heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Het systeem bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. In de basis interessant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij aantrekkelijke prijzen, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Balloo. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens is er nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het buffervat voor warm tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De verwachte kosten zonneboiler Balloo vinden we terug ergens tussen de €2450 en €3700, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke product heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. Het tarief komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat voor warm water, en de kosten van het installatiebedrijf. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder check jij voor verschillende scenario’sde totaalprijs en een indicatie van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan wordt de investering rendabeler. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €135 per jaar (gasprijzen december 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.550€65
100 liter2€2.750 – €3.100€95
200 liter2€3.100 – €3.800€130
300 liter3€4.575 – €5.250€195
zonneboiler-kopen-balloo

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We vragen om naam, adres + contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de info aangeleverd kan worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel gas en stroomhet huis per jaar nodig heeft. Via deze statistieken kan het betreffende bedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf de woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Interessant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op de versturen-knop. Je krijgt snel een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Balloo (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze is recentelijk nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle installaties die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €900 tot wel €1175. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Balloo

 • CV Totaal Noord (CPC36 400L CV + Tap), vermogen 2803 [KW], €1906 subsidie.
 • Remeha (ZentaSol Plus 110 2C), vermogen 1635 [KW], €1112 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 1-24 HPC), vermogen 1839 [KW], €1251 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Aa en Hunze mogelijkerwijs een speciele lening. Bezoek www.aaenhunze.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Balloo aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Eveneens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Balloo!

 • Warmtepomp: wint warmte door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!