Zonneboiler Ekehaar

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Ekehaar? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door twee onderdelen: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Aan de hand van onze vergelijker ontdek je veelzijdige info die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Ekehaar.

zonneboiler systeem installeren in 9454

 • Een zonneboiler is een handige manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4900.
 • Subsidies lopen op tot wel €1700.
 • Een doorsnee gezin in Aa en Hunze stookt 1880 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 13%. Dit houdt in een potentiële besparing tot wel €110 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9454
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een zonneboiler installateur in Ekehaar vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een goede zonneboiler installateur in Ekehaar! D.m.v. de zonneboiler-vergelijker vind je snel een geschikte installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Aa en Hunze. Of bezoek Qbis.nl voor lijstjes met betrouwbare installatiebedrijven in je omgeving. Bijgaand ontdek jij enkele adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Check ook op recensies en relevante keurmerken. Onder andere KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. Middels de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In het najaar wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit product is toepasbaar voor warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Deze duurzame installatie wordt gevormd door een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. Met name aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families die relatief veel warm water gebruiken. Door dalende prijzen, aanlokkelijke subsidies, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Ekehaar. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook heb je een plekje nodig voor het voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Momenteel kan men ook kiezen voor een warm-water buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De verwachte kosten zonneboiler Ekehaar schommelen tussen de €2900 en €3000, met montage. Deze duurzame installatie heeft een typische levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door het soort zonnecollectoren, de grootte van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de plaatsingskosten en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna tref jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind jij voor enkele situatiesde kostprijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €95 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.600€70
100 liter2€2.950 – €3.175€100
200 liter2€3.100 – €3.975€110
300 liter3€4.475 – €5.050€170
zonneboiler-kopen-ekehaar

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo weten we naar wie verdere info verzonden kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit + gas er verbruikt wordt. Aan de hand van deze informatie kan de expert een goed advies geven.

 3. Type woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Wat belangrijk is zijn woonoppervlakte in m2 en of de woning goed geïsoleerd is. Interessant is ook wat voor dak het huis heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combi met ketel en zonne-energie? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en klik op versturen. Jij ontvangt binnen een week een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Ekehaar (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit is recentelijk verbreed. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle systemen op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €950 tot wel €1900. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Ekehaar

 • Spring Solar (HW 400++), vermogen 2447 [KW], €1664 subsidie.
 • Eco2All (ECO-10000PSLRR-3DTH), vermogen 3167 [KW], €2154 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 2-30 HPC), vermogen 3600 [KW], €2448 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Aa en Hunze mogelijk nog een extra vergoeding. Check www.aaenhunze.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Ekehaar aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Verder zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Ekehaar!

 • Warmtepomp: onttrekt energie via ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met bijv. plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!