Zonneboiler Nijlande

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Nijlande? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem kent 2 toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl vind je waardevolle toelichtingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Nijlande.

zonneboiler systeem installeren in 9452

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3200.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1600.
 • Een alledaags huishouden in Aa en Hunze verbruikt 1880 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 13%. Concreet: een aantrekkelijke kostenbesparing tot €145 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9452
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een zonneboiler installateur in Nijlande vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Nijlande! Geholpen door deze pagina vind je simpel en snel een goede installateur die actief is in jouw plaats. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Aa en Hunze. Of klik door naar de website echteinstallateur.nl voor een schema met betrouwbare installateurs in je omgeving. Bijgaand tref jij een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. VCA, KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Via warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. D.m.v. het leidingstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water buffervat. Als de zon niet schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem is geschikt voor je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). De installatie houdt in: geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de basis eenvoudig toe te passen voor grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Door lage winkelprijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Nijlande. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop heb je een plekje nodig voor het voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Hedendaags zijn er voorbeelden met het buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De huidige kosten zonneboiler Nijlande zitten gemiddeld tussen €2575 en €4000, met installatie. Het product kan worden gebruik voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van een warm-water buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt vind jij uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor verscheide mogelijkheden de kostprijs en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een familie met 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit komt neer op €155 per jaar (energieprijzen april 2024). De prijs voor gas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.150 – €2.625€50
100 liter2€2.900 – €3.200€85
200 liter2€3.300 – €3.850€135
300 liter3€4.450 – €5.200€170
zonneboiler-kopen-nijlande

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Het betreft voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig is het helder naar wie de betreffende informatie aangeleverd kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit en gas er verbruikt wordt. Op basis van deze data kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huisomschrijving

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan de inhoud en leeftijd woning / mate van isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Nijlande (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid werd jaren geleden extra gestimuleerd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle installaties die benoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €875 tot wel €1800. Let op de volgende regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Nijlande

 • Spring Solar (HW 300+), vermogen 1473 [KW], €1002 subsidie.
 • Eco2All (ECO-825PSLRR-3DTH), vermogen 3162 [KW], €2150 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 3-24 HPC), vermogen 3762 [KW], €2558 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Aa en Hunze soms een extra tegemoetkoming. Check www.aaenhunze.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Nijlande aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Bovendien zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Nijlande!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een geselecteerde positie in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!