Zonneboiler Marwijksoord

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Marwijksoord? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Het product bestaat uit 2 aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl doorzoek jij uitgebreide details over een zonneboiler kopen in Marwijksoord.

zonneboiler systeem installeren in 9448

 • Een zonneboiler is een interessante manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3900.
 • De subsidies lopen op tot €1700.
 • Een doorsnee gezin in Aa en Hunze verbruikt 1880 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 18%. Concreet: een interessante besparing van +/- €80 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9448
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een zonneboiler installateur in Marwijksoord vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Marwijksoord! Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl bekijk je verrassend eenvoudig een geschikte installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente Aa en Hunze. Of bezoek de website kvinl.nl voor lijstjes met ervaren installatiebedrijven in je omgeving. Bijgaand bekijk je een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na beoordelingen en certificaten en keurmerken. Bekijk eens Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van het gesloten systeem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie zorgt voor je tapwaterbehoefte en een warme woning. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de eerste plaats aantrekkelijk voor grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Door dalende prijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Marwijksoord. Deze oplossing is goed te combineren met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast heb je een plekje nodig voor het voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er constructies met het buffervat t.b.v. verwarmd water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler maart 2024

De huidige kosten zonneboiler Marwijksoord liggen tussen de €2525 en €3250, met monteren & installeren. Het product heeft een typische levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De investering wordt bepaald door het aantal zonnecollectors, de inhoud van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Verderop bekijk je uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hierna tref jij voor verscheide scenario’sde kostprijs en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €170 op jaarbasis (gasprijzen maart 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatAantal collectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.600€45
100 liter2€2.950 – €3.150€75
200 liter2€3.275 – €3.925€115
300 liter3€4.500 – €5.200€180
zonneboiler-kopen-marwijksoord

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Belangrijk zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo weten we naar wie de productinfo verstuurd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel gas en stroomje op dit moment verbruikt. Met deze gegevens kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type woning

  Beschrijf uw huis. Het betreft de inhoud en de isolatiewaarden. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. Je ontvangt z.s.m. een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Marwijksoord (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit werd in 2017 verbreed. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met een compleet overzicht. Alle merken die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €700 tot wel €1650. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Marwijksoord

 • Sonnenkraft (Compact E 500L 5x SCE202-M), vermogen 2889 [KW], €1965 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag SolarCollectorII 6,4m² – RTE 600), vermogen 2718 [KW], €1848 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 4-24 HPC), vermogen 3804 [KW], €2587 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Aa en Hunze mogelijk nog een extra vergoeding. Check www.aaenhunze.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Marwijksoord aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is je dak groot genoeg? In dat geval zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je stroomverbruik stijgt. Stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Verder kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Marwijksoord!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte middels de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!