Zonneboiler Amen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Amen? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. De installatie wordt gevormd door 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Aan de hand van onze vergelijker ontdek je omvangrijke informatie over een zonneboiler kopen in Amen.

zonneboiler systeem installeren in 9446

 • Een zonneboiler is perfect om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2900.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1750.
 • Een doorsnee gezin in Aa en Hunze stookt 1880 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 13%. Oftewel, een leuke kostenbesparing van wel €95 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9446
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een zonneboiler installateur in Amen vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Amen! Door middel van deze pagina achterhaal je probleemloos een goede installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Aa en Hunze. Of check echteinstallateur.nl voor een database met goede installateurs uit jullie streek. In de volgende paragraaf achterhaal jij verschillende tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Denk aan Zonnekeur, KviNL, Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Via warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water buffervat. In de winter is de werking niet optimaal. Gelukkig hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame systeem draagt zorg voor je watervoorziening en een warme woning. Dit milieuvriendelijke product behelst een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? Op deze momenten regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk toepasbaar op grotere huishoudens die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen met een hoog warmwater-gebruik. Omwille van lagere prijzen, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Amen. Dit systeem is goed te combineren met een warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als eerste moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook hebben we nog het buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag zijn er oplossingen het buffervat voor warm tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De huidige kosten zonneboiler Amen schommelen tussen de €2775 en €3400, met monteren & installeren. Dit duurzame systeem heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een stukje subsidie. In het volgende kopje lees je een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder vind jij voor diverse situatiesde geschatte prijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In de basis zeggen we: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat komt neer op €175 per jaar (gasprijzen mei 2024). Het gastarief gaat toenemen, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.525€60
100 liter2€2.800 – €3.075€85
200 liter2€3.200 – €4.000€110
300 liter3€4.575 – €5.400€170
zonneboiler-kopen-amen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Van belang zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Hierdoor weten we naar wie de specificaties toegezonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om na te gaan hoeveel stroom en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Geholpen door deze info kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Huisomschrijving

  Vertel ons wat meer over de woning. Van belang zijn de grootte en wat er aan isolatie is gedaan. Interessant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op de versturen-knop. Je krijgt binnen afzienbare tijd een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Amen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd jaren geleden uitgebreid. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met toegewezen modellen. Alle apparaten die staan op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €400 tot wel €1025. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Amen

 • Sonnenkraft (Compact E 500L 4x SCE202-M), vermogen 2695 [KW], €1833 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 90 + HYG1.1500 okoline-profi), vermogen 3891 [KW], €2646 subsidie.
 • Econo (M42HPCPC-300-HHB1), vermogen 3354 [KW], €2281 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Aa en Hunze een speciale lokale tegemoetkoming. Zie www.aaenhunze.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Amen aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Op dat moment is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Mogelijk vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Amen!

 • Warmtepomp: wint warmte door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!