Zonneboiler Orvelte

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Orvelte? Door middel van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart circa de helft van de energiekosten voor warm water. Het product bestaat in de basis uit 2 zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Geholpen door deze website vind je toepasbare informatie die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Orvelte.

zonneboiler systeem installeren in 9441

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3700.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1150.
 • Een standaard woning in Midden-Drenthe stookt 1670 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 20%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €115 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9441
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Orvelte vergelijken

Het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in Orvelte! Door middel van onze vergelijker ontdek je probleemloos een competente installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Midden-Drenthe. Of surf naar de website kvinl.nl voor lijstjes met betrouwbare installatiebedrijven uit de buurt. Verderop check je een aantal tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Zo’n systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op klantervaringen en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels het gesloten systeem wordt de hitte overgebracht op het buffervat. In koude maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit systeem draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. Het product behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. Met name interessant voor grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen die veel warm water gebruiken. Door lagere prijzen, hoge subsidies, een significante afname van het gasverbruik en bewustere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Orvelte. Deze setup is goed te combineren met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens heb je een plekje nodig voor het voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor een voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler november 2023

De huidige kosten zonneboiler Orvelte schommelen tussen de €2675 en €3950, met monteren & installeren. Dit duurzame product gaat normaal gesproken mee voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels de aard van de zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een mooie subsidie. Op deze pagina vind je meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hieronder tref je voor velerlei mogelijkheden de geschatte prijs en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan wordt de investering rendabeler. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is circa €140 per jaar (energieprijzen november 2023). De prijs voor gas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.625€60
100 liter2€2.775 – €3.075€90
200 liter2€3.275 – €3.975€130
300 liter3€4.475 – €5.050€160
zonneboiler-kopen-orvelte

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Relevant zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier is het helder naar wie de productinfo verstuurd zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is belangrijk om boven water te krijgen hoeveel gas en elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Op basis van deze statistieken kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort huis

  Beschrijf uw huis. Het betreft de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt zeer binnenkort een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Orvelte (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle types die benoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €425 tot €1825. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Orvelte

 • Sonnenkraft (Compact E 500L 4x SkR 500), vermogen 3003 [KW], €2042 subsidie.
 • Citrin Solar (Zonneboiler Fresh1000+4xCS550), vermogen 2934 [KW], €1995 subsidie.
 • Techneco (Loria-solar 300L/3,2m2), vermogen 1388 [KW], €944 subsidie.

Naast de landelijke subsidie levert de gemeente Midden-Drenthe mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.middendrenthe.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Orvelte aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor de aansturing van de verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Orvelte!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!