Zonneboiler Balinge

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Balinge? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het systeem bestaat in de basis uit 2 delen: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Geholpen door onze vergelijker ontdek jij omvangrijke details die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Balinge.

zonneboiler systeem installeren in 9437

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4300.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1200.
 • Een gemiddelde woning in Midden-Drenthe verbruikt 1670 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 20%. Dit betekent een flinke geldbesparing van wel €110 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9437
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Balinge vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in Balinge! Middels onze tool bekijk je probleemloos een professionele installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Midden-Drenthe. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met geschikte installateurs uit de buurt. Onderstaand vind je nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Je kunt denken aan KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. D.m.v. het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Als de zon niet schijnt is de werking niet optimaal. Dan hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit systeem zorgt voor heet water in huis en de verwarming van de woning. Dit systeem wordt gevormd door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? Op deze momenten regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk eenvoudig toe te passen voor grotere huizen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Wegens scherpe prijzen, aantrekkelijke subsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Balinge. Deze installatie kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er structuren met een warm-water voorraad buffersysteem onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De meest recente kosten zonneboiler Balinge zitten gemiddeld tussen €2750 en €4350, met installatie inclusief. Het systeem hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, de grootte van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Hierna vind je hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder vind je voor verscheide voorbeeldsituaties de geschatte prijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat is +/- €60 per jaar (gasprijzen december 2023). In principe wordt gas nog duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.700€55
100 liter2€2.925 – €3.050€75
200 liter2€3.275 – €3.950€115
300 liter3€4.475 – €5.000€200
zonneboiler-kopen-balinge

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo weten we naar wie de productinfo verzonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel gas en elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Via deze statistieken kan de installateur een voorstel op maat bieden.

 3. Huistypering

  Definieer uw woning eigenschappen. Het betreft aantal kamers en welke isolatie er is aangebracht. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt z.s.m. een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Balinge (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is twee jaar geleden verbreed. Iedereen die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, komt in aanmerking. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle merken die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €400 tot wel €1575. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Balinge

 • Sonnenkraft (Compact E 200L 2x SkR 500), vermogen 1587 [KW], €1079 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 3-24HeatPipeCollector), vermogen 3679 [KW], €2502 subsidie.
 • Techneco (Loria-solar 500L/4,8m2), vermogen 1778 [KW], €1209 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie biedt de gemeente Midden-Drenthe wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.middendrenthe.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Balinge aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de verwarming van de woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Verder zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Balinge!

 • Een warmtepomp: wint warmte uit onder andere de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met bijv. een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!