Zonneboiler Zuidveld

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Zuidveld? Via een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart circa de helft van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door twee delen: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Geholpen door deze pagina lees jij handige aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Zuidveld.

zonneboiler systeem installeren in 9432

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf warm water te produceren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4100.
 • De subsidies lopen op tot €1600.
 • Een doorsnee gezin in Midden-Drenthe gebruikt 1670 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 16%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €105 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9432
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Zuidveld vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een vakbekwame zonneboiler installateur in Zuidveld! Aan de hand van onze vergelijker tref je snel een goede installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Midden-Drenthe. Of bezoek kvinl.nl waar je een database treft met erkende installatiebedrijven in je omgeving. In onderstaande box ontdek jij nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op reviews en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water buffervat. Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze duurzame installatie wordt gebruikt voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke product bevat o.a. een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten vult de CV-brander het gat op. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor grotere huishoudens die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huishoudens die veel warm water uit de kraan halen. Wegens lage winkelprijzen, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Zuidveld. De (zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk heb je een plekje nodig voor het buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er systemen met het buffervat t.b.v. verwarmd water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De actuele kosten zonneboiler Zuidveld vinden we terug ergens tussen de €2400 en €3650, met installatie. Het systeem kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van het buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt vind je meer details.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind jij voor enkele scenario’sde kostprijs en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €60 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). De gasprijs stijgt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.700€70
100 liter2€2.925 – €3.125€85
200 liter2€3.100 – €3.825€115
300 liter3€4.450 – €5.000€195
zonneboiler-kopen-zuidveld

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de informatie verzonden moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas + elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Met deze data kan het betreffende bedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf de woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan leefruimte (m2) en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke duurzame energiebronnen er aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op de versturen-knop. U ontvangt z.s.m. een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Zuidveld (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie is twee jaar geleden verder verruimd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, komt in aanmerking. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle artikelen die staan op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €775 tot €1275. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Zuidveld

 • Cosmo (Solarpakket 4/251/600), vermogen 3006 [KW], €2044 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 3-30HeatPipeCollector), vermogen 3839 [KW], €2611 subsidie.
 • DAXX (1×15 + 200L tank uit PASHW010 200LD(E)), vermogen 1358 [KW], €923 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Midden-Drenthe een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.middendrenthe.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Zuidveld aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Zuidveld!

 • De warmtepomp: wint warmte uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!