Zonneboiler Westerbork

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Westerbork? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit twee zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van onze website tref je actuele toelichtingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Westerbork.

zonneboiler systeem installeren in 9431

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3400.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1750.
 • Een gemiddeld gezin in Midden-Drenthe stookt 1670 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 19%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €145 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9431
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Westerbork vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een professionele zonneboiler installateur in Westerbork! Geholpen door deze pagina bekijk je simpel en snel een erkende installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Midden-Drenthe. Of probeer Qbis.nl voor informatie over betrouwbare installateurs uit jouw provincie. Onderstaand check jij belangrijke zaken.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Controleer ook op referenties en certificaten en keurmerken. Bekijk eens VCA, Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van het buizensysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame product regelt warm tapwater en een warme woning. Het systeem bevat o.a. een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Voornamelijk interessant voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Wegens lagere prijzen, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Westerbork. Deze setup wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Daarnaast moet je rekening houden met een warm-water voorraad buffersysteem. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit moment zijn er constructies met het voorraadvat voor warm water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Westerbork komen gemiddeld uit tussen €2800 en €3300, met montage. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een royale subsidie. Op onze website ontdek jij een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref je voor een variatie aan mogelijkheden de kosten en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit komt neer op €85 per jaar (gasprijzen juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.600€70
100 liter2€2.800 – €3.200€90
200 liter2€3.125 – €3.825€125
300 liter3€4.550 – €5.200€160
zonneboiler-kopen-westerbork

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier komen wij erachter naar wie de specificaties aangeleverd mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas en elektra de woning per jaar verbruikt. Op basis van deze statistieken kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huisomschrijving

  Verstel details over uw huis. Je kunt denken aan de inhoud en de staat van de isolatie. Interessant is ook het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. Jij ontvangt snel een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Westerbork (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze is in 2017 verder verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) is een apparatenlijst te vinden met toegewezen modellen. Alle apparaten die worden genoemd doen mee met de regeling. De subsidies schommelen tussen de €425 tot €1750. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Westerbork

 • Cosmo (Solarpakket 3/251/300), vermogen 2844 [KW], €1934 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 2-30HeatPipeCollector), vermogen 3502 [KW], €2381 subsidie.
 • Eco2All (DTH-CPC 10 – 200L ESRS boiler), vermogen 1922 [KW], €1307 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Midden-Drenthe een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.middendrenthe.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Westerbork aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet jou van een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Westerbork!

 • Een warmtepomp: genereert energie middels de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. plaatselijke bedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!