Zonneboiler Garminge

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Garminge? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit 2 zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water buffervat. Door gebruik te maken van onze website ontdek jij uitgebreide adviezen die helpen bij een zonneboiler kopen in Garminge.

zonneboiler systeem installeren in 9438

 • Een zonneboiler is een ideale manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3900.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1250.
 • Een gemiddeld huishouden in Midden-Drenthe stookt 1670 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 17%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €135 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9438
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Garminge vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Garminge! Geholpen door onze website vind je verrassend eenvoudig een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Midden-Drenthe. Of probeer Qbis.nl voor een overzicht met professionele installateurs in de regio. In onderstaande box vind jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijke installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Kijk goed na recensies en relevante keurmerken. Denk aan VCA, Solar Keymark, Sterkin, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door middel van het gesloten systeem gaat de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. Als de zon niet schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie voorziet in het warme water en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame product bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er maar weinig zonlicht? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bijzonder interessant voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor families met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij beperkte aanschafkosten, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Garminge. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Uiteraard moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder heb je een plekje nodig voor het buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. In december 2023 zijn er constructies met het buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De actuele kosten zonneboiler Garminge variëren tussen €2800 en €3500, met installatie inclusief. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een royale subsidie. Als je iets verders scrollt tref jij hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor verschillende scenario’sde investering en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Omgerekend €85 per jaar (energieprijzen december 2023). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.000 – €2.500€65
100 liter2€2.800 – €3.075€95
200 liter2€3.300 – €3.975€110
300 liter3€4.425 – €5.250€175
zonneboiler-kopen-garminge

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Relevant zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier weten wij ook naar wie de betreffende informatie verstuurd moet worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektra + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met behulp van deze info kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningtypering

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt binnen een week een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Garminge (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recent verder verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met toegewezen modellen. Alle types op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €800 tot €1775. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Garminge

 • Sonnenkraft (Compact E 300L 2x SkR 500), vermogen 1590 [KW], €1081 subsidie.
 • Citrin Solar (Zonneboiler SKS-R 1000 & 5xCS150), vermogen 3501 [KW], €2381 subsidie.
 • Techneco (Loria-solar 300L/1,6 m2), vermogen 822 [KW], €559 subsidie.

Afgezien van de landelijke subsidie levert de gemeente Midden-Drenthe mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.middendrenthe.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Garminge aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je stroomverbruik stijgt. Deze elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Garminge!

 • Een warmtepomp: genereert energie a.d.h.v. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Toevoer restwarmte uit processen van een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!