Zonneboiler Eleveld

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Eleveld? Via een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bespaart ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt opgebouwd door 2 aspecten: natuurlijk een zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door middel van zonneboilerrevolutie.nl tref je praktische gegevens over een zonneboiler kopen in Eleveld.

zonneboiler systeem installeren in 9456

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3900.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1600.
 • Een standaard woning in Aa en Hunze verbruikt 1880 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 13%. Dat komt overeen met leuke kostenbesparing van wel €50 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9456
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een zonneboiler installateur in Eleveld vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Eleveld! Geholpen door de zonneboiler-vergelijker check je eenvoudig een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Aa en Hunze. Of bezoek Qbis.nl voor een overzicht met competente installateurs in de regio. In de volgende paragraaf ontdek je verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig is er de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit systeem kan benut worden voor warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Deze duurzame installatie houdt in: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal toegepast door grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, een significante afname van het gasverbruik en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Eleveld. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er systemen met het voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De meest recente kosten zonneboiler Eleveld liggen tussen de €2525 en €3850, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke product heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het buffervat voor warm tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Verderop vind je hoe dit precies zit.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk je voor een aantal voorbeelden de kosten en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een familie met 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is circa €105 op jaarbasis (gasprijs december 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatCollectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.550€50
100 liter2€2.825 – €3.150€105
200 liter2€3.275 – €4.000€125
300 liter3€4.500 – €5.350€195
zonneboiler-kopen-eleveld

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Relevant zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zo weten we naar wie de benodigde info verstuurd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is essentieel om onderzoek te doen naar hoeveel gas + stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door deze info kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huistypering

  Voer in wat voor type woning u bezit. Het betreft de grootte en wat er aan isolatie is gedaan. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. Je krijgt binnen een week een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Eleveld (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze werd in 2017 verder verruimd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle apparaten die benoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €800 tot €1850. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Eleveld

 • CV Totaal Noord (CPC24 300L CV + Tap), vermogen 1673 [KW], €1138 subsidie.
 • Wolf (Wolf Zonne-energiesysteem SE-2 & 1xF3-1), vermogen 963 [KW], €655 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 1-24 CPC met spiegel), vermogen 2083 [KW], €1416 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidieverschaft de gemeente Aa en Hunze een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.aaenhunze.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Eleveld aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Eleveld!

 • Een warmtepomp: haalt warmte via ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!