Zonneboiler Gasselte

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Gasselte? Via een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart circa 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt opgebouwd door twee aspecten: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Dankzij onze website vind je samengestelde toelichtingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Gasselte.

zonneboiler systeem installeren in 9462

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3000.
 • Subsidies lopen op tot wel €850.
 • Een gemiddeld gezin in Aa en Hunze gebruikt 1880 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 14%. Oftewel, een mogelijk besparing van wel €130 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9462
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een zonneboiler installateur in Gasselte vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kies voor zeker, en kies altijd een goede zonneboiler installateur in Gasselte! D.m.v. de zonneboiler-vergelijker bekijk je gemakkelijk een competente installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Aa en Hunze. Of bezoek echteinstallateur.nl waar je een database treft met erkende installatiebedrijven in je omgeving. Hierna tref je een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Dit zijn o.a. KviNL, Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zon als energiebron en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat. Van november tot en met februari zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product is geschikt voor warm tapwater en de verwarming van de woning. Het product wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In die situatie is de CV-brander nodig. Bovenal eenvoudig toe te passen voor grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij scherpe prijzen, overheidssubsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Gasselte. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze krachtige collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast hebben we nog het buffervat voor warm tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit ogenblik zijn er constructies met een warm-water voorraad buffersysteem die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De actuele kosten zonneboiler Gasselte zitten gemiddeld tussen €2575 en €4400, inclusief plaatsing. Het systeem gaat normaal gesproken mee voor plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs is gebaseerd op het type zonnecollectors, het volume van een warm-water buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt vind je hoe dit precies zit.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind jij voor verscheide situatiesde aanschafprijzen en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat is +/- €100 per jaar (energieprijzen december 2023). De prijs voor gas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.675€70
100 liter2€2.750 – €3.050€75
200 liter2€3.200 – €3.825€135
300 liter3€4.500 – €5.200€150
zonneboiler-kopen-gasselte

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Hierdoor weten wij ook naar wie de informatie verzonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel gas en elektriciteit er in het huishouden gebruikt wordt. Door deze statistieken kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Type woning

  Omschrijf uw woning. Van belang zijn woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Gasselte (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is recent verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO kan men een apparatenlijst vinden met alle zonneboilers. Alle systemen op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €600 tot wel €1425. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Gasselte

 • CV Totaal Noord (CPC48 500L CV + Tap), vermogen 3186 [KW], €2166 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 20 + HYG1K.150 A+ Isolatie), vermogen 1551 [KW], €1055 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 2-24 CPC met spiegel), vermogen 3621 [KW], €2462 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidiehanteert de gemeente Aa en Hunze mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.aaenhunze.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Gasselte aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarbij vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Gasselte!

 • De warmtepomp: onttrekt energie uit onder andere de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!