Zonneboiler Eexterzandvoort

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Eexterzandvoort? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. De installatie wordt opgebouwd door twee aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Met behulp van onze tool lees jij bruikbare informatie aangaande een zonneboiler kopen in Eexterzandvoort.

zonneboiler systeem installeren in 9464

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3800.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1250.
 • Een gemiddelde woning in Aa en Hunze stookt 1880 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 14%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €115 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9464
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een zonneboiler installateur in Eexterzandvoort vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en natuurlijk voor heet water. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een betrouwbare zonneboiler installateur in Eexterzandvoort! Geholpen door deze website check je zonder problemen een erkende installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Aa en Hunze. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor informatie over erkende installateurs uit jouw provincie. Verderop check je diverse aanbevelingen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op referenties en relevante keurmerken. Onder andere Zonnekeur, KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In de koudere maanden wordt het water niet warm genoeg. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame systeem is geschikt voor je watervoorziening en de centrale verwarming. Dit systeem heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In zo’n geval is de CV-brander nodig. In de eerste plaats interessant voor grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Wegens beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Eexterzandvoort. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder heb je ruimte nodig voor een warm-water buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit moment zijn er constructies met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De recente kosten zonneboiler Eexterzandvoort vinden we terug ergens tussen de €2750 en €3350, met monteren & installeren. Deze installatie heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees je hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende schema lees je voor velerlei gevallen de investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit komt neer op €80 op jaarbasis (gasprijzen december 2023). De prijs voor gas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.600€60
100 liter2€2.825 – €3.175€105
200 liter2€3.125 – €3.875€135
300 liter3€4.400 – €5.400€185
zonneboiler-kopen-eexterzandvoort

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We vragen om jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Hierdoor is het helder naar wie de specificaties toegezonden zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel stroom & gas de woning per jaar verbruikt. Met behulp van deze informatie kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Type huis

  Verstel details over uw huis. Het betreft woonoppervlakte in m2 en welke isolatie er is aangebracht. Vergeet ook niet aan te geven wat voor dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of soms een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook welke andere systemen in de woning zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op de versturen-knop. U ontvangt snel een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Eexterzandvoort (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze is twee jaar geleden verbreed. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle modellen die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €975 tot wel €1150. Let op de volgende regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Eexterzandvoort

 • 2-improve energy (150AXHE1wwpro8), vermogen 797 [KW], €542 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 25 + HYG1K.200 A+ isolatie), vermogen 1845 [KW], €1255 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 2-24 HPC), vermogen 2350 [KW], €1598 subsidie.

Naast de landelijke subsidie hanteert de gemeente Aa en Hunze mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.aaenhunze.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Eexterzandvoort aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Eexterzandvoort!

 • De warmtepomp: ontneemt energie a.d.h.v. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een afgebakende plek in huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!