Zonneboiler Eext

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Eext? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. De installatie bestaat uit 2 delen: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. D.m.v. deze pagina lees jij waardevolle adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Eext.

zonneboiler systeem installeren in 9463

 • Een zonneboiler is een ideale manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3000.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1850.
 • Een alledaags huishouden in Aa en Hunze verbruikt 1880 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 17%. Concreet: een leuke kostenbesparing van wel €95 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9463
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een zonneboiler installateur in Eext vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Eext! Dankzij onze tool vind je eenvoudig een professionele installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Aa en Hunze. Of check de website Qbis.nl voor lijstjes met eerlijke installateurs uit jullie streek. Verderop lees jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om referenties en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame systeem voorziet in warm tapwater (douche, keuken) en de verwarming van de woning. Deze duurzame installatie heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie springt de CV-brander bij. Bovenal eenvoudig toe te passen voor grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor mensen met een grote vraag naar warm water. Door o.a. dalende prijzen, aantrekkelijke subsidie, een interessante besparing en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Eext. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard heb je ruimte nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor heet water (buffervat) verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De meest recente kosten zonneboiler Eext vinden we terug ergens tussen de €2900 en €3450, inclusief installeren. Deze duurzame installatie heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, de omvang vanhet buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. In het volgende kopje tref je een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hieronder bekijk je voor diverse voorbeelden de kostprijzen en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €100 per jaar (gasprijzen december 2023). De gasprijs stijgt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudAantal collectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.525€65
100 liter2€2.850 – €3.150€75
200 liter2€3.150 – €3.900€125
300 liter3€4.575 – €5.350€160
zonneboiler-kopen-eext

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Daarmee is het helder naar wie de informatie verzonden kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel elektra + gas de woning per jaar verbruikt. Met deze data kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type woning

  Specificeer type woning. Van belang zijn woonoppervlak en de staat van de isolatie. Vergeet ook niet het type dak en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verzend het formulier. U ontvangt zo spoedig mogelijk een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Eext (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit werd jaren geleden verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle systemen die daarin genoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €700 tot wel €1650. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Eext

 • Citrin Solar (Zonneboiler TWS2-500+4xCS300), vermogen 2585 [KW], €1758 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 20 + HYG1K.200 A+ isolatie), vermogen 1571 [KW], €1068 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 3-24 HPC), vermogen 3749 [KW], €2549 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau hanteert de gemeente Aa en Hunze een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.aaenhunze.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Eext aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? Op dat moment is zonneboiler + zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor een (CV) warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Eext!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte uit onder andere de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. industriële ondernemingen. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!