Zonneboiler De Groeve

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in De Groeve? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Het systeem komt tot stand door twee delen: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door middel van zonneboilerrevolutie.nl doorzoek je actuele informatie die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in De Groeve.

zonneboiler systeem installeren in 9473

 • Een zonneboiler is een populaire manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3400.
 • De subsidies lopen op tot €1350.
 • Een alledaags gezin in Tynaarlo stookt 1820 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 20%. Oftewel, een leuke kostenbesparing van wel €90 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9473
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Een zonneboiler installateur in De Groeve vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in De Groeve! D.m.v. deze website vind je moeiteloos een goede installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Tynaarlo. Of probeer echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met competente installateurs uit de buurt. Onderstaand achterhaal je belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op reviews en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Via warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door middel van het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit systeem is er voor 2 zaken: warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Het product wordt gevormd door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral eenvoudig toe te passen voor grotere huizen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Omwille van lagere prijzen, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in De Groeve. Deze setup rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast hebben we nog een voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er systemen met een warm-water voorraad buffersysteem onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De kosten zonneboiler De Groeve schommelen tussen de €2600 en €3550, met monteren & installeren. Dit duurzame product heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. De investering is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, de capaciteit van het voorraadvat voor warm water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna tref jij hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees je voor verschillende voorbeelden de kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. Gemiddeld gezien is het verbruik ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €75 op jaarbasis (gasprijs december 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.700€45
100 liter2€2.925 – €3.000€80
200 liter2€3.150 – €3.800€135
300 liter3€4.500 – €5.050€185
zonneboiler-kopen-de-groeve

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  In de basis zijn dit naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig is het duidelijk naar wie verdere info verstuurd zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel gas en elektra het huis per jaar nodig heeft. Door het energieverbruik kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningtypering

  Definieer uw woning eigenschappen. Wat belangrijk is zijn de grootte en de mate van isolatie. Interessant is ook het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Schets tevens welke andere systemen in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. U ontvangt binnen afzienbare tijd een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in De Groeve (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform download u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle merken die staan op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €900 tot wel €1500. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in De Groeve

 • Hetzonneboilerhuis (set 40 + HYG1K.400), vermogen 1749 [KW], €1189 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 40 + HYG1K.400 A+ isolatie), vermogen 2215 [KW], €1506 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 3-30 HPC), vermogen 3865 [KW], €2628 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Tynaarlo wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.tynaarlo.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte De Groeve aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarnaast vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in De Groeve!

 • Een warmtepomp: genereert warmte door gebruik te maken van de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!