Zonneboiler Tynaarlo

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Tynaarlo? Door middel van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. De installatie wordt gevormd door 2 toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Via deze website tref je uitgebreide details die helpen bij een zonneboiler kopen in Tynaarlo.

zonneboiler systeem installeren in 9482

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4800.
 • De subsidies lopen op tot €950.
 • Een alledaags huishouden in Tynaarlo gebruikt 1820 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 10%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €155 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9482
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Een zonneboiler installateur in Tynaarlo vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Tynaarlo! Dankzij deze website vind je moeiteloos een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Tynaarlo. Of klik door naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met geschikte installateurs uit jullie streek. Hieronder achterhaal jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na reviews en voorwaarden (keurmerken). Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels de leidingen wordt de hitte overgebracht op het buffervat voor warm tapwater. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze duurzame installatie draagt zorg voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Het systeem bestaat uit geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. Vooral een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Omwille van lage winkelprijzen, RVO subsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Tynaarlo. Deze setup werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Ook heb je ruimte nodig voor het buffervat voor warm tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met een warm-water voorraad buffersysteem die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Tynaarlo zitten gemiddeld tussen €2500 en €3150, inclusief plaatsing. Dit duurzame systeem gaat normaal gesproken mee voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, de grootte van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. Op onze website tref jij hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor een aantal scenario’sde kostprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan stijgt het rendement. Gemiddeld gezien is het verbruik ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Omgerekend €125 per jaar (gasprijzen juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.500€65
100 liter2€2.850 – €3.150€90
200 liter2€3.300 – €3.850€135
300 liter3€4.425 – €5.200€165
zonneboiler-kopen-tynaarlo

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zo weten we naar wie de productinfo verstuurd kan worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om na te gaan hoeveel gas en elektriciteit je op dit moment verbruikt. Aan de hand van het energieverbruik kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Het betreft de inhoud en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Schets tevens welke duurzame warmtebronnen geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. U ontvangt snel een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Tynaarlo (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is twee jaar geleden verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan deze aanvragen. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle merken die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €450 tot €1700. Let op de volgende regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Tynaarlo

 • Viessmann (VSK 200F), vermogen 1235 [KW], €840 subsidie.
 • CV Totaal Noord (CPC48 800L CV + Tap), vermogen 3168 [KW], €2154 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc9 cpc21 cpc30 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3241 [KW], €2204 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Tynaarlo een groene lening of kleine subsidie. Surf naar www.tynaarlo.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Tynaarlo aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor de verwarming van je huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Tynaarlo!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie uit onder andere bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente