Zonneboiler Taarlo

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Taarlo? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het systeem wordt gevormd door twee zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Dankzij deze pagina bekijk je handige adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Taarlo.

zonneboiler systeem installeren in 9485

 • Een zonneboiler is een populaire manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3400.
 • De subsidies lopen op tot €1600.
 • Een doorsnee huishouden in Tynaarlo verbruikt 1820 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 18%. Oftewel, een leuke kostenbesparing van wel €70 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteTynaarlo
Postcode9485
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Een zonneboiler installateur in Taarlo vergelijken

Het leeuwendeel van onze energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een erkende zonneboiler installateur in Taarlo! Door middel van de zonneboiler-vergelijker ontdek je gemakkelijk een competente installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket in de gemeente Tynaarlo. Of klik door naar de website kvinl.nl voor een database met vakbekwame installatiebedrijven in je omgeving. Verderop check jij belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Zo’n systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook klantervaringen en certificaten en keurmerken. Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat voor warm tapwater. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame product draagt zorg voor het warme water en de verwarming van de woning. Deze duurzame installatie bestaat uit een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. Bovenal relevant voor grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Dankzij lage aanschafprijzen, hoge subsidies, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Taarlo. Dit systeem is goed te combineren met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Uiteraard hebben we nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Hedendaags zijn er systemen met het voorraadvat voor warm water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De actuele kosten zonneboiler Taarlo vinden we terug ergens tussen de €2750 en €3850, met installatie. Dit milieuvriendelijke systeem gaat normaal gesproken mee voor om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Hierna lees je een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees je voor een aantal voorbeelden de kostprijs en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan stijgt het rendement. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat komt neer op €180 op jaarbasis (gasprijs december 2023). Gas wordt duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.575€60
100 liter2€2.775 – €3.125€80
200 liter2€3.200 – €3.975€120
300 liter3€4.400 – €5.200€200
zonneboiler-kopen-taarlo

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie de benodigde info verstuurd moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is handig om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Op basis van deze statistieken kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningtypering

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Het betreft de inhoud en de isolatiewaarden. Belangrijk daarbij is ook wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verzend het formulier. Er volgt binnen afzienbare tijd een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Taarlo (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle apparaten die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €850 tot €1175. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Taarlo

 • Hetzonneboilerhuis (set 50 +SO.400), vermogen 2292 [KW], €1559 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 60 + HYG1K.400 A+ isolatie), vermogen 3529 [KW], €2400 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 1-30 HPC), vermogen 2026 [KW], €1378 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Tynaarlo een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bezoek www.tynaarlo.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Taarlo aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor een (CV) warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Taarlo!

 • De warmtepomp: onttrekt energie middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door bijv. productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!