Zonneboiler Noordlaren

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Noordlaren? Via een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bespaart ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. De installatie wordt opgebouwd door 2 zaken: een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Door gebruik te maken van onze tool ontdek je actuele raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Noordlaren.

zonneboiler systeem installeren in 9479

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2700.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1300.
 • Een gemiddelde woning in Haren stookt 1850 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 14%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €135 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteHaren
Postcode9479
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31850 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Een zonneboiler installateur in Noordlaren vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en om water op te warmen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Noordlaren! Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker vind je snel een betrouwbare installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Haren. Of probeer echteinstallateur.nl voor informatie over vakbekwame installatiebedrijven in de buurt. In onderstaande box check je een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Check ook op reviews en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan Solar Keymark, VCA, Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via het gesloten systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Van november tot en met februari wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze installatie kan gebruikt worden voor jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Deze duurzame installatie wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? Dan regelt de CV-brander de rest. In de basis toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor consumenten met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Noordlaren. Deze installatie kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als eerste moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens plaatsen ze ook het voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Hedendaags zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor heet water (buffervat) onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler februari 2024

De recente kosten zonneboiler Noordlaren zitten gemiddeld tussen €2400 en €3750, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke product heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. De totaalprijs wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt tref jij hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna bekijk jij voor verschillende scenario’sde geschatte kosten en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat resulteert in €135 per jaar (gasprijzen februari 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.050 – €2.500€55
100 liter2€2.750 – €3.025€85
200 liter2€3.100 – €3.825€125
300 liter3€4.400 – €5.200€170
zonneboiler-kopen-noordlaren

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo weten we naar wie de info toegezonden moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel stroom & gas er op het adres wordt gebruikt. Op basis van het verbruik kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt binnen een week een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Noordlaren (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is twee jaar geleden verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl download u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle modellen op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €625 tot wel €1275. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Noordlaren

 • Hetzonneboilerhuis (set 50 + HYG1.500 okoline-profi), vermogen 2325 [KW], €1581 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (Set 50 + HYG1K.500 A+ isolatie), vermogen 2347 [KW], €1596 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 1-24 CPC met spiegel), vermogen 2051 [KW], €1395 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Haren mogelijk nog een extra vergoeding. Doorzoek www.haren.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Noordlaren aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet jou van een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Bovendien kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Noordlaren!

 • Warmtepomp: wint warmte uit bijvoorbeeld ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!