Zonneboiler Haren

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Haren? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit twee onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van deze pagina vind jij bruikbare details die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Haren.

zonneboiler systeem installeren in 9752

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4300.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €950.
 • Een doorsnee huishouden in Haren verbruikt 1850 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 19%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €65 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteHaren
Postcode9752
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31850 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Een zonneboiler installateur in Haren vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en zoek naar een erkende zonneboiler installateur in Haren! Door middel van de zonneboiler-vergelijker ontdek je verrassend eenvoudig een vakbekwame installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Haren. Of bezoek de website Qbis.nl voor informatie over professionele installatiebedrijven uit jouw provincie. Hieronder bekijk je belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om reviews en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. Door het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor warm water. In de winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het product kan benut worden voor je tapwaterbehoefte en een warme woning. Deze installatie wordt gekenmerkt door een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bijzonder toepasbaar op grotere huishoudens die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Wegens aantrekkelijke prijzen, hoge tegemoetkomingen, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Haren. Zo’n systeem kan je ook gebruiken samen met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de eerste plaats heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor een warm-water voorraad buffersysteem. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit moment kan men ook kiezen voor een voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De verwachte kosten zonneboiler Haren fluctueren tussen de €2775 en €4450, inclusief installeren. Deze duurzame installatie gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. Op deze pagina lees je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk je voor een paar mogelijkheden de aanschafprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat komt neer op €145 per jaar (gasprijzen juli 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.500€40
100 liter2€2.925 – €3.100€90
200 liter2€3.150 – €4.000€110
300 liter3€4.525 – €5.250€170
zonneboiler-kopen-haren

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Relevant zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier komen wij erachter naar wie de betreffende informatie aangeleverd zal worden. Wat volgt is een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas & elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Aan de hand van deze informatie kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Type huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Wat belangrijk is zijn de omvang en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook het type dak en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. Jij krijgt zeer binnenkort een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Haren (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming werd in 2017 uitgebreid. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle types die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €775 tot €1150. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Haren

 • 2-improve energy (HYG800CS1ww2xPro18), vermogen 3232 [KW], €2198 subsidie.
 • Stiebel Eltron (Zonneset SBB 400/2), vermogen 1479 [KW], €1006 subsidie.
 • Solar2all (HP50HE/300/PWM), vermogen 2302 [KW], €1565 subsidie.

Afgezien van de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Haren mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.haren.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Haren aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Haren!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte via de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. productiebedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente