Zonneboiler Groningen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Groningen? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat in de basis uit 2 zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Via onze website lees jij handige informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Groningen.

zonneboiler systeem installeren in 9701

 • Een zonneboiler is een populaire manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3600.
 • Subsidies lopen op tot wel €1850.
 • Een standaard woning in Groningen verbruikt 1190 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 16%. Dit draait uit op een flinke geldbesparing van wel €155 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9701
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€130,00

Een zonneboiler installateur in Groningen vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en om water op te warmen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in Groningen! Middels zonneboilerrevolutie.nl ontdek je verrassend eenvoudig een competente installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Groningen. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor een schema met geschikte installatiebedrijven uit de gemeente. Hieronder lees je enkele adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook recensies en certificering. Onder andere VCA, KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. Middels het gesloten systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de herfst en winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze duurzame installatie voorziet in het warme water en een warme woning. De installatie wordt gevormd door een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan springt de CV-brander bij. Zeker een rendabele oplossing voor grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Groningen. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Daarnaast plaatsen ze ook een voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Momenteel zijn er systemen met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De geschatte kosten zonneboiler Groningen fluctueren tussen de €2650 en €4150, met installatie. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor een periode van gemiddeld 20-30 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat voor heet water (buffervat), en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. Hierna lees je meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In onderstaande lijst ontdek jij voor een variatie aan scenario’sde aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Omgerekend €180 per jaar (gasprijzen september 2023). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.600€50
100 liter2€2.900 – €3.050€75
200 liter2€3.175 – €3.800€110
300 liter3€4.400 – €5.400€180
zonneboiler-kopen-groningen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan weten we naar wie de specificaties verstuurd zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is van belang om te weten hoeveel elektriciteit + gas er op het adres wordt gebruikt. Met behulp van deze informatie kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort huis

  Beschrijf uw huis. Je kunt denken aan woonoppervlak en welke isolatie er is aangebracht. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. U krijgt z.s.m. een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Groningen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie is 2 jaar geleden verder verruimd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle systemen die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €575 tot wel €1575. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Groningen

 • 2-improve energy (HYG300CS1ww2xPro24), vermogen 3471 [KW], €2360 subsidie.
 • Stiebel Eltron (Zonneset Basic 150/1), vermogen 1041 [KW], €708 subsidie.
 • Solar2all (HP40/250/PWM), vermogen 2120 [KW], €1442 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOfaciliteert de gemeente Groningen soms een extra tegemoetkoming. Check www.gemeente.groningen.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Groningen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een aangenaam warm huis (bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Groningen!

 • Een warmtepomp: wint warmte uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte in samenwerking met industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente