Zonneboiler Westerwolde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Westerwolde? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt circa de helft van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit twee aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Aan de hand van onze website ontdek jij bruikbare toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Westerwolde.

zonneboiler systeem installeren in 9698

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3600.
 • Er geldt een subsidie tot wel €950.
 • Een gemiddeld huishouden in Westerwolde gebruikt 1840 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 14%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €80 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9698
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een zonneboiler installateur in Westerwolde vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Westerwolde! D.m.v. de zonneboiler-vergelijker achterhaal je moeiteloos een erkende installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Westerwolde. Of check de website Qbis.nl voor een overzicht met vakbekwame installatiebedrijven uit jullie streek. Verderop ontdek je diverse aanbevelingen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Controleer ook op recensies en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zon als energiebron en zit dit uiteindelijk om in warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. D.m.v. het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat t.b.v. verwarmd water. In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval gebruikt het systeem de naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze duurzame installatie draagt zorg voor warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. Deze duurzame installatie behelst een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de basis toepasbaar op bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van scherpe prijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Westerwolde. Deze oplossing is goed te combineren met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze krachtige collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Tevens moet er ruimte zijn voor het buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Hedendaags zijn er constructies met het voorraadvat voor warm water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De geschatte kosten zonneboiler Westerwolde zitten gemiddeld tussen €2450 en €3500, met installatie. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor ongeveer 25 jaar. Het tarief is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, het volume van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. In het volgende kopje ontdek jij hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref jij voor meerdere voorbeeldsituaties de totaalprijs en besparing op jaarniveau. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €165 op jaarbasis (gasprijzen april 2024). In principe wordt gas nog duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.600€55
100 liter2€2.825 – €3.200€100
200 liter2€3.300 – €3.975€135
300 liter3€4.600 – €5.150€175
zonneboiler-kopen-westerwolde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier weten we naar wie de betreffende informatie verstuurd zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel gas + stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Op basis van het verbruik kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningtypering

  Wat voor soort huis heeft u. Je kunt denken aan de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en klik op versturen. Jij ontvangt z.s.m. een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Westerwolde (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling werd in 2017 uitgebreid. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle artikelen die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €925 tot wel €1800. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Westerwolde

 • 2-improve energy (HYG500CS1ww2xPro24), vermogen 3494 [KW], €2376 subsidie.
 • ZBPro (HR 800 – 16), vermogen 3548 [KW], €2413 subsidie.
 • Solar2all (TS40/250/PWM), vermogen 2134 [KW], €1451 subsidie.

Afgezien van de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Westerwolde soms een extra tegemoetkoming. Check www.westerwolde.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Westerwolde aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Op dat moment is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Westerwolde!

 • Een warmtepomp: genereert energie via de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door o.a. plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente