Zonneboiler Bourtange

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Bourtange? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt circa 50% van de energiekosten voor warm water. Het systeem wordt opgebouwd door 2 delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water buffervat. Met behulp van de zonneboiler-vergelijker doorzoek jij praktische details aangaande een zonneboiler kopen in Bourtange.

zonneboiler systeem installeren in 9545

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1650.
 • Een gemiddelde woning in Westerwolde stookt 1840 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 13%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €75 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9545
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een zonneboiler installateur in Bourtange vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een geschikte zonneboiler installateur in Bourtange! Middels zonneboilerrevolutie.nl tref je zonder problemen een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket, een initiatief van de gemeente Westerwolde. Of klik door naar Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met professionele installatiebedrijven uit de buurt. Verderop check jij nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met klantervaringen en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld Solar Keymark, KviNL, VCA, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Aan de hand van het gesloten systeem wordt de hitte overgebracht op het buffervat t.b.v. verwarmd water. Wanneer de zon amper schijnt is de werking niet optimaal. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze duurzame installatie zorgt voor je tapwaterbehoefte en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats toepasbaar op grote woningen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen die veel warm water gebruiken. Omwille van lagere prijzen, hoge subsidies, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Bourtange. Deze oplossing wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk hebben we nog het voorraadvat voor warm water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. In juni 2024 zijn er installaties met het buffervat t.b.v. verwarmd water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Bourtange zitten gemiddeld tussen €2950 en €4400, inclusief installeren. Het product hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. De totaalprijs komt tot stand door het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat voor warm tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt vind je een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst check je voor meerdere situatiesde aanschafprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een familie met 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is plus minus €150 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.625€70
100 liter2€2.900 – €3.100€90
200 liter2€3.125 – €3.825€145
300 liter3€4.550 – €5.000€200
zonneboiler-kopen-bourtange

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Dit zijn adres en contactgegevens. Dan is het helder naar wie de productinfo verzonden moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is handig om onderzoek te doen naar hoeveel gas en stroomde woning per jaar verbruikt. Aan de hand van het energieverbruik kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort huis

  Beschrijf uw huis. Je kunt denken aan de omvang en de mate van isolatie. Relevant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. Er volgt zo spoedig mogelijk een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Bourtange (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze is twee jaar geleden verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op de website van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarin alle modellen. Alle types die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen zo tussen de €900 tot wel €1175. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Bourtange

 • Van Waveren (Zonneboiler 3x 25 buizen 400L WW+CV), vermogen 3334 [KW], €2267 subsidie.
 • Rexel (1T+/2-200), vermogen 1527 [KW], €1038 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 2-24 CPC met spiegel), vermogen 3499 [KW], €2379 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie hanteert de gemeente Westerwolde mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.westerwolde.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Bourtange aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Op dat moment de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Bourtange!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!