Zonneboiler Westdorp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Westdorp? Dankzij het zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. De installatie kent 2 onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl vind je samengestelde aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Westdorp.

zonneboiler systeem installeren in 9534

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3800.
 • Subsidies lopen op tot wel €950.
 • Een gemiddeld gezin in Borger-Odoorn gebruikt 1860 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 17%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €160 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9534
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Westdorp vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Westdorp! Door gebruik te maken van deze pagina tref je verrassend eenvoudig een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket gemeente Borger-Odoorn. Of surf naar echteinstallateur.nl voor een schema met ervaren installatiebedrijven uit de gemeente. Onderstaand ontdek jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Vraag ook om beoordelingen en certificaten en keurmerken. Bekijk eens Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In het najaar wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario biedt de naverwarmer ondersteuning (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie is geschikt voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame systeem bestaat uit geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er maar weinig zonlicht? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Vooral toegepast door gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van lage aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Westdorp. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder heb je ruimte nodig voor een voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. In maart 2024 zijn er constructies met een warm-water voorraad buffersysteem geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler maart 2024

De recente kosten zonneboiler Westdorp schommelen tussen de €2975 en €3250, inclusief plaatsing. Deze installatie heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. Het tarief kan men berekenen met het aantal zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat voor warm water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een stukje subsidie. Verderop ontdek jij meer details.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind jij voor een variatie aan mogelijkheden de kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is circa €150 per 12 maanden (gasprijzen maart 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatCollectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.625€55
100 liter2€2.925 – €3.150€80
200 liter2€3.300 – €3.925€130
300 liter3€4.450 – €5.400€175
zonneboiler-kopen-westdorp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dit zijn naam, adres + contactgegevens. Zo is het voor ons duidelijk naar wie de info toegezonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel elektra + gas er op het adres wordt gebruikt. Middels deze statistieken kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Woningomschrijving

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan de omvang en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. Er volgt snel een complete offerte via een zonneboiler monteur in Westdorp (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling is recent extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarin alle modellen. Alle apparaten op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €825 tot wel €1450. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Westdorp

 • Van Waveren (Zonneboiler 2x 20 buizen 300L WW+CV), vermogen 1934 [KW], €1315 subsidie.
 • OEG (4plus vlakkeplaatcollector(3x) 400L Solarboiler A+), vermogen 3163 [KW], €2151 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 2-30 HPC), vermogen 3768 [KW], €2562 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Borger-Odoorn mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.borger-odoorn.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Westdorp aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Ook zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Westdorp!

 • Warmtepomp: wint energie uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!