Zonneboiler Buinen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Buinen? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem kent twee onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Via zonneboilerrevolutie.nl bekijk je accurate gegevens die helpen bij een zonneboiler kopen in Buinen.

zonneboiler systeem installeren in 9528

 • Een zonneboiler is een interessante manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4100.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1250.
 • Een alledaags gezin in Borger-Odoorn verbruikt 1860 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 13%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €65 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9528
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Buinen vergelijken

Het leeuwendeel van onze energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Buinen! D.m.v. onze tool tref je moeiteloos een geschikte installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Borger-Odoorn. Of bezoek Qbis.nl voor een schema met betrouwbare installatiebedrijven in de buurt. Hieronder bekijk jij een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Zo’n systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na referenties en relevante keurmerken. Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat. In het najaar is de werking niet optimaal. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product wordt gebruikt voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Deze installatie houdt in: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? Dan vult de CV-brander het gat op. Vooral eenvoudig toe te passen voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van interessante aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Buinen. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk heb je een plekje nodig voor een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met een warm-water voorraad buffersysteem geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De recente kosten zonneboiler Buinen zitten gemiddeld tussen €2700 en €3650, met montage. Het product kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de specificaties van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Op deze pagina vind je een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder vind je voor verschillende scenario’sde investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €120 per jaar (energieprijzen mei 2024). De prijs voor gas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.550€60
100 liter2€2.750 – €3.100€105
200 liter2€3.250 – €3.825€115
300 liter3€4.475 – €5.400€200
zonneboiler-kopen-buinen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Hierdoor is het helder naar wie verdere info aangeleverd zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektra het huis per jaar nodig heeft. Met het verbruik kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf de woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Het betreft leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Interessant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er beschikbaar zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Buinen (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming is twee jaar geleden verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met toegewezen modellen. Alle producten die benoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €550 tot wel €1475. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Buinen

 • Van Waveren (Zonneboiler 30 buizen.200L WW+CV), vermogen 1632 [KW], €1110 subsidie.
 • OEG (4plusvlakkeplaatcollector(3x) 400LHygieneboiler A+), vermogen 3166 [KW], €2153 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 2-24 CPC met spiegel), vermogen 3472 [KW], €2361 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOlevert de gemeente Borger-Odoorn een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.borger-odoorn.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Buinen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Bovendien zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Buinen!

 • Warmtepomp: genereert warmte a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met o.a. industriële ondernemingen. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!