Zonneboiler Bronnegerveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Bronnegerveen? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem bestaat in de basis uit 2 onderdelen: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Door middel van deze pagina check jij accurate info m.b.t. een zonneboiler kopen in Bronnegerveen.

zonneboiler systeem installeren in 9526

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4300.
 • Subsidies lopen op tot wel €1600.
 • Een standaard woning in Borger-Odoorn stookt 1860 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 15%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €110 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9526
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Bronnegerveen vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Bronnegerveen! Dankzij deze website vind je probleemloos een competente installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Borger-Odoorn. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met betrouwbare installateurs uit de gemeente. In de volgende paragraaf lees jij een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. Zonnekeur, VCA, Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels de leidingen pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor heet water (buffervat). In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig springt de naverwarmer bij (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het product zorgt voor warm tapwater en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke systeem houdt in: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name toepasbaar op grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van scherpe prijzen, aantrekkelijke subsidie, een interessante besparing en beperkte CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Bronnegerveen. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast hebben we nog het voorraadvat voor warm water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Momenteel zijn er structuren met het voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Bronnegerveen komen gemiddeld uit tussen €2475 en €4100, inclusief plaatsing. Het systeem kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met de zonnecollector specificaties, de eigenschappen van het buffervat, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. In het volgende kopje bekijk jij een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna lees je voor een paar gevallen de investering en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat is +/- €110 per jaar (gasprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.575€55
100 liter2€2.925 – €3.150€100
200 liter2€3.225 – €3.800€135
300 liter3€4.400 – €5.050€150
zonneboiler-kopen-bronnegerveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn naam, adres + contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de info verstuurd mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is handig om te weten hoeveel gas & elektriciteit je op dit moment verbruikt. Middels deze statistieken kan de specialist inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort woning

  Omschrijf uw woning. Het betreft de grootte en de mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combi met ketel en zonne-energie? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verzend het formulier. Je krijgt z.s.m. een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Bronnegerveen (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling is recent nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle modellen die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €425 tot wel €1800. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Bronnegerveen

 • Van Waveren (Zonneboiler 25 buizen.150L WW+CV), vermogen 1433 [KW], €974 subsidie.
 • OEG (2plus vlakkeplaatcollector(3x) 300L Solarboiler A+), vermogen 2951 [KW], €2007 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 2-24 HPC), vermogen 2266 [KW], €1541 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Borger-Odoorn wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.borger-odoorn.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Bronnegerveen aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een aangenaam warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Bronnegerveen!

 • De warmtepomp: haalt warmte uit bijvoorbeeld ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!