Zonneboiler Nieuw-Buinen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Nieuw-Buinen? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat uit twee toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. D.m.v. onze vergelijker bekijk je toepasbare informatie m.b.t. een zonneboiler kopen in Nieuw-Buinen.

zonneboiler systeem installeren in 9521

 • Een zonneboiler is een slimme manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2600.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1600.
 • Een gemiddeld huishouden in Borger-Odoorn gebruikt 1860 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 20%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €110 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9521
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Nieuw-Buinen vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Nieuw-Buinen! Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl vind je moeiteloos een goede installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Borger-Odoorn. Of benader kvinl.nl voor lijstjes met goede installateurs uit jouw provincie. Hieronder bekijk je diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op recensies en certificering. Zoals bijv. Zonnekeur, VCA, Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor warm water. In de winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. De installatie draagt zorg voor je watervoorziening en een warme woning. De installatie heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan is de CV-brander nodig. Bovenal eenvoudig toe te passen voor grotere huishoudens die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege scherpe prijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Nieuw-Buinen. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor het buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er constructies met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Nieuw-Buinen variëren tussen €2850 en €3150, met installatie. Dit product heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. De investering kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van een warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje vind je meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor velerlei voorbeeldsituaties de kostprijzen en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit komt neer op €115 per jaar (energieprijzen juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.675€45
100 liter2€2.850 – €3.025€95
200 liter2€3.250 – €3.975€130
300 liter3€4.575 – €5.350€180
zonneboiler-kopen-nieuw-buinen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Dan weten wij ook naar wie de betreffende informatie verstuurd moet worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel gas en stroomer verbruikt wordt. Met deze gegevens kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningomschrijving

  Definieer uw woning eigenschappen. Van belang zijn de grootte en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Nieuw-Buinen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle systemen die staan op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €600 tot wel €1750. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Nieuw-Buinen

 • Van Waveren (Zonneboiler 10 buizen.100L WW), vermogen 593 [KW], €403 subsidie.
 • OEG (4plus vlakkeplaatcollector(1x) 120L Solarboiler A+), vermogen 1315 [KW], €894 subsidie.
 • ReHeat B.V (Zonneboiler 6 personen – 500L 4-24 HPC), vermogen 3904 [KW], €2655 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Borger-Odoorn mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.borger-odoorn.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Nieuw-Buinen aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een aangenaam warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Verder zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Nieuw-Buinen!

 • Warmtepomp: wint warmte door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door o.a. lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!