Zonneboiler Gasselternijveenschemond

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Gasselternijveenschemond? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame systeem komt tot stand door twee delen: de zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. D.m.v. onze tool doorzoek je veelzijdige aanbevelingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Gasselternijveenschemond.

zonneboiler systeem installeren in 9515

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3200.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1350.
 • Een alledaags gezin in Aa en Hunze stookt 1880 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 10%. Dit betekent een flinke geldbesparing van wel €120 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9515
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een zonneboiler installateur in Gasselternijveenschemond vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in Gasselternijveenschemond! Dankzij onze website vind je verrassend eenvoudig een goede installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket gemeente Aa en Hunze. Of check echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met betrouwbare installatiebedrijven uit de gemeente. In onderstaande box ontdek jij belangrijke zaken.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Controleer ook op beoordelingen en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door middel van het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat. In de herfst en winter is de werking niet optimaal. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze installatie is er voor 2 zaken: warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Deze installatie wordt gevormd door zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. Bijzonder toepasbaar op grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. lage aanschafprijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Gasselternijveenschemond. Deze oplossing kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk heb je een plekje nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Hedendaags zijn er voorbeelden met het buffervat t.b.v. verwarmd water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Gasselternijveenschemond vinden we terug ergens tussen de €2550 en €4050, inclusief installeren. De installatie gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat voor warm water, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl ontdek je uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder vind jij voor verscheide voorbeeldsituaties de kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €175 per jaar (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.300 – €2.525€50
100 liter2€2.925 – €3.125€80
200 liter2€3.125 – €3.975€115
300 liter3€4.600 – €5.350€170
zonneboiler-kopen-gasselternijveenschemond

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Dit zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig weten we naar wie verdere info aangeleverd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel elektriciteit + gas je op dit moment verbruikt. Met behulp van het verbruik kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf de woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Denk aan de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Interessant is ook wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over welke andere systemen geplaatst zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt snel een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Gasselternijveenschemond (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze werd in 2017 verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle installaties die staan op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €425 tot wel €1500. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Gasselternijveenschemond

 • AJM Zonne-energie (AJM 24-200), vermogen 1337 [KW], €909 subsidie.
 • OEG (4plus vlakkeplaatcollector(2x) 300L Solarboiler A+), vermogen 1984 [KW], €1349 subsidie.
 • ReHeat B.V (Zonneboiler 5 personen – 400L 3-24 HPC), vermogen 37 [KW], €2516 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Aa en Hunze mogelijk nog een extra vergoeding. Surf naar www.aaenhunze.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Gasselternijveenschemond aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor een (CV) warm huis (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Gasselternijveenschemond!

 • Een warmtepomp: wint warmte uit onder andere de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!