Zonneboiler Gieterveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Gieterveen? Middels een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame product wordt opgebouwd door twee zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij deze website lees jij praktische raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Gieterveen.

zonneboiler systeem installeren in 9511

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2600.
 • Subsidies lopen op tot wel €1000.
 • Een gemiddeld huishouden in Aa en Hunze gebruikt 1880 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 12%. Dat komt overeen met leuke kostenbesparing van wel €100 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9511
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een zonneboiler installateur in Gieterveen vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Gieterveen! D.m.v. deze website bekijk je gemakkelijk een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Aa en Hunze. Of ga naar de website kvinl.nl voor een schema met goede installateurs in de buurt. Bijgaand ontdek jij een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op klantervaringen en certificering. Je kunt denken aan KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de warmte van de zon kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame systeem draagt zorg voor heet water in huis en de verwarming van de woning. Het systeem houdt in: een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? Op dat moment kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Voornamelijk eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Gieterveen. Deze oplossing wordt soms ook geïntegreerd met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Uiteraard is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard is er nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Hedendaags zijn er constructies met het buffervat t.b.v. verwarmd water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler november 2023

De recente kosten zonneboiler Gieterveen komen gemiddeld uit tussen €2450 en €4100, met montage. Deze installatie heeft een geschatte levensduur van maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door de hoeveelheid zonnecollectoren, de omvang vaneen warm-water voorraad buffersysteem, het onderhoud en de installatie prijzen. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna check jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees je voor verscheide gevallen de kostprijs en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €55 per 12 maanden (gasprijzen november 2023). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.700€50
100 liter2€2.825 – €3.200€105
200 liter2€3.275 – €3.850€125
300 liter3€4.400 – €5.250€185
zonneboiler-kopen-gieterveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie de informatie toegezonden mag worden. Je ontvangt een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is handig om inzicht te hebben in hoeveel gas & stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van deze data kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Soort huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan de grootte en of de woning goed geïsoleerd is. Relevant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur het formulier. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Gieterveen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd jaren geleden extra gestimuleerd. Iedere consument die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) is een apparatenlijst te vinden met alle merken en modellen. Alle installaties op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €750 tot wel €1525. Let op de volgende regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Gieterveen

 • 123-Kaminofen (2CPC24+FKS 800), vermogen 3518 [KW], €2392 subsidie.
 • OEG (4flex heatpipe 30 buizen 300L Hygieneboiler A+), vermogen 2006 [KW], €1364 subsidie.
 • TISUN (4x PFM-S 2.01m3), vermogen 3066 [KW], €2085 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling hanteert de gemeente Aa en Hunze soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.aaenhunze.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Gieterveen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. De stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarnaast zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Gieterveen!

 • De warmtepomp: onttrekt energie uit o.a. de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met o.a. een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!