Zonneboiler Drouwenerveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Drouwenerveen? Middels een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat uit 2 zaken: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Door middel van deze website lees jij bruikbare toelichtingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Drouwenerveen.

zonneboiler systeem installeren in 9525

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf warm water te produceren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2500.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1250.
 • Een alledaags gezin in Borger-Odoorn gebruikt 1860 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 18%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €85 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9525
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Drouwenerveen vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een erkende zonneboiler installateur in Drouwenerveen! D.m.v. onze tool tref je verrassend eenvoudig een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket in de gemeente Borger-Odoorn. Of check echteinstallateur.nl voor een schema met vakbekwame installateurs in de buurt. In de volgende paragraaf lees jij verschillende tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Denk aan KviNL, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels het leidingsysteem gaat de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. In zo’n geval is er de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze duurzame installatie kan gebruikt worden voor warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment springt de CV-brander bij. Met name toegepast door grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van dalende prijzen, overheidssubsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Drouwenerveen. Zo’n systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als eerste moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook moet er ruimte zijn voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er installaties met het buffervat t.b.v. verwarmd water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler november 2023

De recente kosten zonneboiler Drouwenerveen komen gemiddeld uit tussen €2625 en €3500, met installatie inclusief. Deze installatie heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs wordt vastgesteld door het aantal zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl ontdek je een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor meerdere omstandigheden de totaalprijs en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €75 op jaarbasis (gasprijs november 2023). De gasprijs stijgt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.525€45
100 liter2€2.775 – €3.075€100
200 liter2€3.300 – €4.000€145
300 liter3€4.475 – €5.150€165
zonneboiler-kopen-drouwenerveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie verdere info verzonden mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is handig om onderzoek te doen naar hoeveel gas & elektra het huis per jaar nodig heeft. Via deze data kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huisomschrijving

  Verstel details over uw huis. Je kunt denken aan woonoppervlak en de mate van isolatie. Vergeet ook niet aan te geven wat voor dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook welke duurzame energiebronnen er aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt z.s.m. een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Drouwenerveen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recentelijk extra gestimuleerd. Iedereen die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle apparaten die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €775 tot €1225. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Drouwenerveen

 • Van Waveren (Zonneboiler 30 buizen.300L WW), vermogen 1645 [KW], €1119 subsidie.
 • OEG (4flex heatpipe 80 buizen 1000L Hygieneboiler A+), vermogen 3827 [KW], €2602 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 1-24 CPC met spiegel), vermogen 1979 [KW], €1346 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Borger-Odoorn wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.borger-odoorn.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Drouwenerveen aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Verder zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Drouwenerveen!

 • Warmtepomp: onttrekt energie uit onder andere de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!