Zonneboiler Bronneger

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Bronneger? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Het systeem wordt opgebouwd door 2 delen: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Via zonneboilerrevolutie.nl bekijk jij handige adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Bronneger.

zonneboiler systeem installeren in 9527

 • Een zonneboiler is een interessante manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4000.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1800.
 • Een alledaags gezin in Borger-Odoorn verbruikt 1860 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 13%. Concreet: een forse besparing van wel €85 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9527
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Bronneger vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in Bronneger! Dankzij zonneboilerrevolutie.nl ontdek je simpel en snel een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het Energieloket, een initiatief van de gemeente Borger-Odoorn. Of surf naar Qbis.nl voor lijstjes met betrouwbare installatiebedrijven uit jouw provincie. Hierna ontdek jij belangrijke zaken.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om referenties en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water te verwarmen. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het leidingsysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het systeem is er voor 2 zaken: warm tapwater en een warme woning. Dit duurzame product wordt gevormd door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan vult de CV-brander het gat op. Bijzonder eenvoudig toe te passen voor grotere huishoudens met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Bronneger. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit moment zijn er constructies met een warm-water voorraad buffersysteem achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De huidige kosten zonneboiler Bronneger schommelen tussen de €2500 en €4400, met installatie. Dit duurzame systeem heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De investering kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, de omvang vanhet buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Hierna vind je meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema lees je voor een paar situatiesde aanschafprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit komt neer op €120 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.675€65
100 liter2€2.875 – €3.125€95
200 liter2€3.125 – €3.875€145
300 liter3€4.450 – €5.400€180
zonneboiler-kopen-bronneger

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Hierdoor weten we naar wie de info toegezonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel stroom en gas je op dit moment verbruikt. Geholpen door deze informatie kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Woningomschrijving

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan woonoppervlak en de mate van isolatie. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op verstuur. Je ontvangt z.s.m. een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Bronneger (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze is recent verder verhoogd. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle installaties op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €775 tot €1825. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Bronneger

 • Van Waveren (Zonneboiler 25 buizen.200L WW+CV), vermogen 1440 [KW], €979 subsidie.
 • OEG (4plusvlakkeplaatcollector(4x) 500LHygiëneboiler A+), vermogen 3404 [KW], €2315 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 2-30 HPC), vermogen 3450 [KW], €2346 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Borger-Odoorn een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.borger-odoorn.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Bronneger aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Bronneger!

 • Een warmtepomp: haalt energie door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een afgebakende plek in huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!