Zonneboiler Drouwen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Drouwen? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gevormd door twee toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. D.m.v. deze website lees jij praktische informatie over een zonneboiler kopen in Drouwen.

zonneboiler systeem installeren in 9533

 • Een zonneboiler is perfect om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2700.
 • Subsidies lopen op tot wel €1350.
 • Een standaard woning in Borger-Odoorn gebruikt 1860 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 18%. Concreet: een leuke kostenbesparing van wel €130 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9533
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Drouwen vergelijken

Het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Drouwen! Middels zonneboilerrevolutie.nl tref je snel een goede installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente Borger-Odoorn. Of check kvinl.nl voor actuele overzichten met ervaren installateurs uit jouw provincie. In de volgende paragraaf lees je nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. Zonnekeur, KviNL, VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en zit dit uiteindelijk om in warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor heet water (buffervat). Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze installatie zorgt voor warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Dit product wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? Op dat moment is de CV-brander nodig. Zeker toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten met een grote vraag naar warm water. Wegens aantrekkelijke prijzen, hoge subsidies, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Drouwen. Deze oplossing rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens plaatsen ze ook het buffervat voor warm tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Momenteel zijn er structuren met een warm-water buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De meest recente kosten zonneboiler Drouwen variëren tussen €2500 en €4300, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame product kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. De uiteindelijke prijs kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl tref je een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor verscheide omstandigheden de kostprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €110 per jaar (gasprijzen mei 2024). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatAantal collectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.550€40
100 liter2€2.950 – €3.175€100
200 liter2€3.125 – €3.925€120
300 liter3€4.550 – €5.300€180
zonneboiler-kopen-drouwen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Het betreft naam, adres + contactgegevens. Op die manier weten we naar wie verdere info verstuurd moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om na te gaan hoeveel gas + elektra je op dit moment verbruikt. Aan de hand van deze info kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningtypering

  Voer in wat voor type woning u bezit. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Relevant is ook het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef uw wensen door

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over welke andere systemen in de woning zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verzend het formulier. Er volgt z.s.m. een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Drouwen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling werd twee jaar geleden verbreed. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO kan men een apparatenlijst vinden met alle zonneboilers. Alle merken die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies variëren van €975 tot €1050. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Drouwen

 • Van Waveren (Zonneboiler 2x 20 buizen 200L WW+CV), vermogen 1916 [KW], €1303 subsidie.
 • OEG (4plusvlakkeplaatcollector(3x) 500LHygiëneboiler A+), vermogen 3207 [KW], €2181 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 3-30 HPC), vermogen 3768 [KW], €2562 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente Borger-Odoorn een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.borger-odoorn.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Drouwen aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor de aansturing van de verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Eveneens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Drouwen!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte via de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!