Zonneboiler Ees

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Ees? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Het product bestaat uit twee aspecten: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Met behulp van deze pagina vind je actuele aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Ees.

zonneboiler systeem installeren in 9536

 • Een zonneboiler is perfect om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4300.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1850.
 • Een gemiddelde woning in Borger-Odoorn gebruikt 1860 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 16%. Oftewel, een flinke geldbesparing van wel €155 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9536
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Ees vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Ees! Door middel van de zonneboiler-vergelijker ontdek je eenvoudig een goede installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente Borger-Odoorn. Of bezoek de website echteinstallateur.nl voor lijstjes met eerlijke installateurs in de regio. In onderstaande box tref jij belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijke installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Vraag ook om beoordelingen en certificering. Onder andere Zonnekeur, VCA, Solar Keymark, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. In zo’n geval is er de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. Deze duurzame installatie bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er een gebrek aan zonne-energie? Dan vult de CV-brander het gat op. Voornamelijk interessant voor grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten die veel warm water gebruiken. Door interessante aanschafprijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Ees. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Daarnaast hebben we nog een warm-water buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er constructies met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De kosten zonneboiler Ees variëren tussen €2625 en €4450, met installatie inclusief. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt vind je hierover meer info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor diverse gevallen de geschatte prijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Experts zeggen vaak: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €115 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.675€40
100 liter2€2.750 – €3.000€75
200 liter2€3.300 – €4.000€130
300 liter3€4.450 – €5.050€155
zonneboiler-kopen-ees

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit naam, adres + contactgegevens. Daarmee weten wij ook naar wie de benodigde info verstuurd mag worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is essentieel om duidelijk te hebben hoeveel elektra en gas de woning per jaar verbruikt. Met behulp van deze gegevens kan de vakman een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort woning

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan de omvang en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef uw wensen door

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur het formulier. Jij krijgt binnen een paar dagen een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Ees (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit is recent nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle merken op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €900 tot wel €1675. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Ees

 • Van Waveren (Zonneboiler 2x 30 buizen 300L WW+CV), vermogen 3167 [KW], €2154 subsidie.
 • Eco2All (Eco2all 2x Eco-BP 30 / Eco-EBS 2 300), vermogen 2994 [KW], €2036 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 1-30 HPC), vermogen 1977 [KW], €1344 subsidie.

In aanvulling op deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente Borger-Odoorn een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bezoek www.borger-odoorn.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Ees aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor de aansturing van de verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Ees!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie via de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!