Zonneboiler Eesergroen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Eesergroen? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product bestaat uit 2 delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Middels onze vergelijker vind jij accurate details die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Eesergroen.

zonneboiler systeem installeren in 9537

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3200.
 • De subsidies lopen op tot €1150.
 • Een gemiddelde woning in Borger-Odoorn stookt 1860 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 14%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €160 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9537
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Eesergroen vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en om water op te warmen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en selecteer een erkende zonneboiler installateur in Eesergroen! Via onze tool bekijk je probleemloos een vakbekwame installateur uit de omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Borger-Odoorn. Of benader de website kvinl.nl voor actuele overzichten met betrouwbare installateurs uit jouw provincie. Onderstaand lees jij een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om klantervaringen en certificering. Zoals bijv. Zonnekeur, Sterkin, VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Via warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het gesloten systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor warm water. In de koudere maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze installatie draagt zorg voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Bijzonder een rendabele oplossing voor grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Wegens beperkte aanschafkosten, RVO subsidie, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Eesergroen. Dit apparaat werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop moet je rekening houden met een warm-water buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor een warm-water voorraad buffersysteem verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Eesergroen variëren tussen €2800 en €4500, inclusief installeren. Dit duurzame product heeft een typische levensduur van maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna lees jij een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hierna bekijk jij voor enkele situatiesde kostprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een doorsnee gezin verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat resulteert in €105 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.650€65
100 liter2€2.925 – €3.125€105
200 liter2€3.250 – €3.925€130
300 liter3€4.575 – €5.400€180
zonneboiler-kopen-eesergroen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Denk aan jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig is het helder naar wie de betreffende informatie aangeleverd kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is belangrijk om te weten hoeveel elektriciteit en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Aan de hand van deze gegevens kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huistypering

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan woonoppervlakte in m2 en staat van isolatie. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. Je krijgt zeer binnenkort een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Eesergroen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie werd jaren geleden verbreed. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle types die hierop staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €800 tot wel €1250. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Eesergroen

 • Van Waveren (Zonneboiler 2x 30 buizen 400L WW+CV), vermogen 3097 [KW], €2106 subsidie.
 • Hetzonnboilerhuis (Set 20 + SO.200), vermogen 1532 [KW], €1042 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 1-24 CPC met spiegel), vermogen 1997 [KW], €1358 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Borger-Odoorn mogelijkerwijs een speciele lening. Check www.borger-odoorn.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Eesergroen aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarnaast zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Eesergroen!

 • Een warmtepomp: genereert warmte uit bijv. de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van een fabriek. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!