Zonneboiler Blijham

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Blijham? Door middel van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gevormd door 2 onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. D.m.v. deze pagina vind je toepasbare adviezen m.b.t. een zonneboiler kopen in Blijham.

zonneboiler systeem installeren in 9697

 • Een zonneboiler is een ideale manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3300.
 • Subsidies lopen op tot wel €1500.
 • Een gemiddeld huishouden in Westerwolde gebruikt 1840 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 13%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €55 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9697
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een zonneboiler installateur in Blijham vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Blijham! Door middel van onze tool tref je gemakkelijk een professionele installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Westerwolde. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met geschikte installateurs uit de buurt. In de volgende paragraaf lees je verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op referenties en certificaten en keurmerken. Dit zijn o.a. Solar Keymark, VCA, KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat. In de herfst en winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een koppeling van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het systeem is toepasbaar voor het warme water en de verwarming van de woning. Het product wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege dalende prijzen, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Blijham. Zo’n systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop moet je rekening houden met het buffervat voor warm tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. In februari 2024 zijn er systemen met het voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler februari 2024

De meest recente kosten zonneboiler Blijham liggen tussen de €2700 en €3950, met installatie inclusief. Het systeem heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. Op onze website tref jij een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref jij voor velerlei situatiesde kostprijzen en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat is +/- €105 op jaarbasis (gasprijs februari 2024). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.625€60
100 liter2€2.950 – €3.025€100
200 liter2€3.200 – €3.825€130
300 liter3€4.550 – €5.250€200
zonneboiler-kopen-blijham

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  In de basis zijn dit jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Daarmee is het helder naar wie de specificaties verzonden kan worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel gas + elektra er op het adres wordt gebruikt. Via deze informatie kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Type huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan woonoppervlak en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt zo spoedig mogelijk een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Blijham (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming werd jaren geleden verder verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle systemen die staan op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €550 tot €1725. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Blijham

 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 3-300), vermogen 2488 [KW], €1692 subsidie.
 • ÖkoFEN (Pellematic Smart XS10), vermogen 2537 [KW], €2025 subsidie.
 • Solar Vision (VHC-5812), vermogen 802 [KW], €545 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling faciliteert de gemeente Westerwolde mogelijkerwijs een speciele lening. Bekijk www.westerwolde.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Blijham aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Eveneens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Blijham!

 • De warmtepomp: genereert energie via de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!