Zonneboiler Bad Nieuweschans

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Bad Nieuweschans? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door 2 zaken: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Middels zonneboilerrevolutie.nl lees jij samengestelde aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Bad Nieuweschans.

zonneboiler systeem installeren in 9693

 • Een zonneboiler is perfect om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2600.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €900.
 • Een doorsnee huishouden in Oldambt gebruikt 1660 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 15%. Concreet: een forse besparing van wel €85 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9693
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Bad Nieuweschans vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een professionele zonneboiler installateur in Bad Nieuweschans! Aan de hand van onze website bekijk je zonder problemen een competente installateur uit de omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Oldambt. Of probeer Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met betrouwbare installateurs in de regio. Bijgaand vind je belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. het gesloten systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. Van november tot en met februari haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan is er de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product zorgt voor het warme water en de centrale verwarming. Dit product bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de eerste plaats relevant voor grote woningen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten met een grote vraag naar warm water. Door o.a. aantrekkelijke prijzen, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Bad Nieuweschans. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens is er nog het voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit ogenblik zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor heet water (buffervat) verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Bad Nieuweschans vinden we terug ergens tussen de €2625 en €3400, met montage. Dit duurzame product hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. Verderop check jij meer details.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave bekijk je voor een variatie aan mogelijkheden de investering en mogelijke besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan stijgt het rendement. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €125 per jaar (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatCollectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.550€70
100 liter2€2.850 – €3.125€90
200 liter2€3.175 – €3.875€120
300 liter3€4.525 – €5.300€165
zonneboiler-kopen-bad-nieuweschans

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Daarmee is het voor ons duidelijk naar wie de info verstuurd kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is handig om inzicht te hebben in hoeveel elektra & gas de woning per jaar verbruikt. Aan de hand van het energieverbruik kan de specialist inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf het huis

  Beschrijf uw huis. Bijvoorbeeld de omvang en de staat van de isolatie. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef uw wensen door

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Benoem ook welke milieuvriendelijke oplossingen er beschikbaar zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Bad Nieuweschans (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming werd jaren geleden verbreed. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met een compleet overzicht. Alle installaties op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €775 tot wel €1225. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Bad Nieuweschans

 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 2-150), vermogen 1474 [KW], €1002 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (2x Zeus CPC 30 + 1x HSSFHM 600 WT2), vermogen 3319 [KW], €2257 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 500 + VMS 70 + 4x VFK 155 V), vermogen 3328 [KW], €2263 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verschaft de gemeente Oldambt mogelijk nog een extra vergoeding. Surf naar www.gemeente-oldambt.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Bad Nieuweschans aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Bad Nieuweschans!

 • Een warmtepomp: genereert warmte uit bijv. de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!