Zonneboiler Oudezijl

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Oudezijl? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem komt tot stand door 2 onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Met behulp van de zonneboiler-vergelijker ontdek je actuele info m.b.t. een zonneboiler kopen in Oudezijl.

zonneboiler systeem installeren in 9691

 • Een zonneboiler is een ideale manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4400.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1350.
 • Een standaard woning in Oldambt stookt 1660 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 10%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €75 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9691
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Oudezijl vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga in zee met een erkende zonneboiler installateur in Oudezijl! Via deze pagina bekijk je moeiteloos een professionele installateur in jouw eigen regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Oldambt. Of bezoek Qbis.nl voor een database met erkende installatiebedrijven uit jullie streek. Hieronder check jij verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Op welke manier ontstaat warmte? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door middel van de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de koudere maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de gasketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het systeem wordt gebruikt voor heet water in huis en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame product bestaat uit geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? In dat geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de basis relevant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten met een hoog warmwaterverbruik. Wegens dalende prijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Oudezijl. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens heb je een plekje nodig voor het buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met het voorraadvat voor warm water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De kosten zonneboiler Oudezijl komen gemiddeld uit tussen €2475 en €3850, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van een warm-water buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna bekijk jij meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hieronder tref je voor verscheide gevallen de kosten en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat komt neer op €120 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). De prijs voor gas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.500€45
100 liter2€2.950 – €3.050€80
200 liter2€3.150 – €3.900€115
300 liter3€4.525 – €5.400€160
zonneboiler-kopen-oudezijl

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We vragen om voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de benodigde info toegezonden kan worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel stroom + gas er verbruikt wordt. Middels deze informatie kan het betreffende bedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Wat belangrijk is zijn de grootte en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke duurzame warmtebronnen eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Je ontvangt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Oudezijl (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid is recentelijk verbreed. Iedereen die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle artikelen die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €475 tot €1525. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Oudezijl

 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 1-200), vermogen 967 [KW], €658 subsidie.
 • 2-improve energy (2IE Tap 300STDC1wwPro24 – 2IE Tap 300STDC1wwPro24), vermogen 2003 [KW], €1362 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 500 + VMS 70 + 4x VFK 155 H), vermogen 3303 [KW], €2246 subsidie.

Buiten de landelijke subsidie verstrekt de gemeente Oldambt mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.gemeente-oldambt.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Oudezijl aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Eveneens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Oudezijl!

 • Warmtepomp: haalt warmte uit onder andere de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!