Zonneboiler Blauwestad

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Blauwestad? Middels een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door 2 toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl doorzoek jij waardevolle toelichtingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Blauwestad.

zonneboiler systeem installeren in 9685

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3000.
 • De subsidies lopen op tot €1300.
 • Een alledaags huishouden in Oldambt gebruikt 1660 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 10%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €115 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9685
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Blauwestad vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Blauwestad! Via onze tool achterhaal je snel een competente installateur die actief is in jouw plaats. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Oldambt. Of probeer de website kvinl.nl voor informatie over eerlijke installatiebedrijven uit jullie streek. Bijgaand ontdek jij enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en eventuele keurmerken. Zoals bijv. Sterkin, KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het buizenstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze installatie zorgt voor warm tapwater en verwarming (CV-installatie). Dit product bevat o.a. een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten regelt de CV-brander de rest. Bovenal toepasbaar op grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Als gevolg van lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Blauwestad. Dit systeem is goed te combineren met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk heb je een plekje nodig voor het buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit moment zijn er systemen met een warm-water buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De verwachte kosten zonneboiler Blauwestad vinden we terug ergens tussen de €2750 en €3500, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke product hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. De prijs is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Op onze website tref jij een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check je voor een aantal voorbeelden de kostprijzen en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €100 op jaarbasis (gasprijzen december 2023). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.675€55
100 liter2€2.825 – €3.050€75
200 liter2€3.275 – €3.825€110
300 liter3€4.525 – €5.150€175
zonneboiler-kopen-blauwestad

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo weten we naar wie de productinfo toegezonden zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas + elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Via deze gegevens kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort huis

  Specificeer type woning. Denk aan woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en klik op versturen. Je krijgt binnen een week een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Blauwestad (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit is recent nog aantrekkelijker geworden. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle merken die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €825 tot €1900. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Blauwestad

 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 5-300), vermogen 2963 [KW], €2015 subsidie.
 • 2-improve energy (2IE Tap 150STDC1wwPro18 – 2IE Tap 150STDC1wwPro18), vermogen 1684 [KW], €1145 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 500 + VMS 70 + 2x VFK 155 H), vermogen 1932 [KW], €1314 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOlevert de gemeente Oldambt een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.gemeente-oldambt.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Blauwestad aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Blauwestad!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!