Zonneboiler Westerlee

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Westerlee? Middels een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt circa de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product bestaat in de basis uit 2 toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. D.m.v. onze vergelijker bekijk jij handige gegevens die helpen bij een zonneboiler kopen in Westerlee.

zonneboiler systeem installeren in 9678

 • Een zonneboiler is een interessante manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2600.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1800.
 • Een gemiddeld huishouden in Oldambt gebruikt 1660 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 18%. Dit betekent een forse besparing van wel €105 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9678
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Westerlee vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Westerlee! D.m.v. de zonneboiler-vergelijker bekijk je verrassend eenvoudig een geschikte installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Oldambt. Of probeer Qbis.nl waar je een database treft met competente installateurs in de buurt. In de volgende paragraaf tref je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Wees scherp op referenties en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. Solar Keymark, VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Via het gesloten systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Als de zon niet schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit product zorgt voor jouw sanitaire water en de verwarming van de woning. Dit duurzame product heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. Met name interessant voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor families die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Westerlee. De (zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder is er nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Hedendaags zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Westerlee variëren tussen €2675 en €4250, inclusief plaatsing. Dit product heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de inhoud van het voorraadvat voor warm water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina bekijk jij meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor verschillende gevallen de totaalprijs en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €80 per jaar (gasprijzen juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.600€55
100 liter2€2.875 – €3.200€80
200 liter2€3.175 – €3.925€130
300 liter3€4.600 – €5.200€180
zonneboiler-kopen-westerlee

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de betreffende informatie toegezonden moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel gas en elektra er op het adres wordt gebruikt. Door het verbruik kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huisomschrijving

  Beschrijf de woning. Het betreft woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Relevant is ook het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt zeer binnenkort een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Westerlee (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze subsidie werd twee jaar geleden verder verruimd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) kan men een apparatenlijst vinden met een compleet overzicht. Alle systemen die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €775 tot €1875. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Westerlee

 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 2-150), vermogen 1423 [KW], €968 subsidie.
 • Orion Solar (2×24+500ltr hygiene thermo), vermogen 3489 [KW], €2373 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 400 + VMS 70 + 2x VFK 155 V), vermogen 1933 [KW], €1314 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Oldambt een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.gemeente-oldambt.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Westerlee aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarnaast zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Westerlee!

 • Warmtepomp: haalt warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte in samenwerking met o.a. een fabriek. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!