Zonneboiler Nieuw Beerta

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Nieuw Beerta? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door twee delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. Middels onze website bekijk jij praktische informatie die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Nieuw Beerta.

zonneboiler systeem installeren in 9687

 • Een zonneboiler is perfect om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4100.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1350.
 • Een doorsnee gezin in Oldambt verbruikt 1660 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 17%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €75 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9687
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Nieuw Beerta vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de basisverwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Nieuw Beerta! Met behulp van onze website bekijk je probleemloos een professionele installateur in jouw eigen regio. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Oldambt. Of surf naar de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met erkende installateurs uit de gemeente. Verderop ontdek jij een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Je kunt denken aan Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via het buizenstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de koudere maanden wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product zorgt voor heet water in huis en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem behelst geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? Op deze momenten is de CV-brander nodig. Bovenal interessant voor grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor families die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van lage winkelprijzen, hoge tegemoetkomingen, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Nieuw Beerta. Deze setup rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook plaatsen ze ook een warm-water buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. In juni 2024 zijn er structuren met een voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Nieuw Beerta variëren tussen €2550 en €3700, inclusief installeren. Deze milieuvriendelijke installatie gaat normaal gesproken mee voor om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een mooie subsidie. Verderop bekijk jij uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder lees je voor een variatie aan omstandigheden de aanschafprijzen en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Je komt uit op €70 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.700€65
100 liter2€2.750 – €3.125€95
200 liter2€3.125 – €3.825€120
300 liter3€4.550 – €5.100€160
zonneboiler-kopen-nieuw-beerta

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dit zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Dan is het voor ons duidelijk naar wie verdere info toegezonden kan worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is essentieel om duidelijk te hebben hoeveel gas + elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door deze informatie kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huistypering

  Verstel details over uw huis. Denk aan de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef uw wensen door

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Je ontvangt snel een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Nieuw Beerta (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling werd jaren geleden verder verruimd. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met alle merken en modellen. Alle modellen die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €625 tot €1775. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Nieuw Beerta

 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 5-500), vermogen 2968 [KW], €2018 subsidie.
 • 2-improve energy (2IE Tap 200STDC1wwPro24 – 2IE Tap 200STDC1wwPro24), vermogen 1972 [KW], €1341 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 500 + VMS 70 + 3x VFK 155 H), vermogen 3103 [KW], €2110 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Oldambt een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.gemeente-oldambt.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Nieuw Beerta aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor de aansturing van de verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Eveneens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Nieuw Beerta!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!