Zonneboiler Vriescheloo

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Vriescheloo? Via een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke systeem kent twee onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Aan de hand van onze tool check jij actuele toelichtingen over een zonneboiler kopen in Vriescheloo.

zonneboiler systeem installeren in 9699

 • Een zonneboiler is een ideale manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4600.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1100.
 • Een doorsnee huishouden in Westerwolde gebruikt 1840 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 11%. Dit houdt in een forse besparing van wel €50 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9699
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een zonneboiler installateur in Vriescheloo vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Vriescheloo! Geholpen door onze website ontdek je eenvoudig een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Westerwolde. Of ga naar de website Qbis.nl voor lijstjes met vakbekwame installateurs uit de buurt. Onderstaand check je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na reviews en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. Zonnekeur, Solar Keymark, VCA, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat. In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame product zorgt voor je watervoorziening en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. In de basis toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen met een grote vraag naar warm water. Door dalende prijzen, RVO subsidie, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Vriescheloo. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Daarnaast plaatsen ze ook het voorraadvat voor warm water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag kan men ook kiezen voor een warm-water buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De huidige kosten zonneboiler Vriescheloo liggen tussen de €2725 en €3100, met installatie. Dit milieuvriendelijke systeem hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. Verderop vind je hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk jij voor meerdere mogelijkheden de aanschafprijzen en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Omgerekend €85 per 12 maanden (gasprijzen september 2023). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.350 – €2.700€40
100 liter2€2.875 – €3.100€80
200 liter2€3.225 – €4.000€125
300 liter3€4.575 – €5.150€175
zonneboiler-kopen-vriescheloo

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Van belang zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Daarmee is het duidelijk naar wie de specificaties toegezonden zal worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel elektra en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Aan de hand van deze statistieken kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huistypering

  Specificeer type woning. Bijvoorbeeld woonoppervlak en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie met zonnepanelen en ketel? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. Je krijgt snel een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Vriescheloo (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is in 2017 extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Op RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met daarin alle modellen. Alle modellen die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €950 tot wel €1450. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Vriescheloo

 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 4-300), vermogen 2785 [KW], €1894 subsidie.
 • DOMA FLEX Hout (1,135×4,085m indaksysteem), vermogen 1942 [KW], €1321 subsidie.
 • Solar Vision (VHC-5818), vermogen 1181 [KW], €803 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Westerwolde een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.westerwolde.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Vriescheloo aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Vriescheloo!

 • Warmtepomp: genereert warmte uit o.a. de directe omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!