Zonneboiler Sellingen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Sellingen? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie bestaat uit 2 delen: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van onze tool lees jij bruikbare informatie die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Sellingen.

zonneboiler systeem installeren in 9551

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3100.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1700.
 • Een doorsnee gezin in Westerwolde verbruikt 1840 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 11%. Oftewel, een flinke geldbesparing van wel €130 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9551
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een zonneboiler installateur in Sellingen vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een erkende zonneboiler installateur in Sellingen! Door middel van deze pagina bekijk je probleemloos een vakbekwame installateur in jouw eigen regio. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Westerwolde. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met competente installateurs uit de gemeente. Hieronder achterhaal je nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en certificaten en keurmerken. Dit zijn o.a. Zonnekeur, VCA, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn kan het wel 90 graden worden. D.m.v. het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In de koudere maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan is er de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit product is er voor 2 zaken: warm tapwater en verwarming (CV-installatie). Deze duurzame installatie bevat o.a. een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval regelt de CV-brander de rest. In de basis toepasbaar op grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor gezinnen die relatief veel warm water gebruiken. Door dalende prijzen, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Sellingen. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Uiteraard moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. In aanvulling daarop moet je rekening houden met het buffervat voor warm tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Sellingen komen gemiddeld uit tussen €2550 en €4150, met monteren & installeren. Het systeem heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de zonnecollectors, de omvang vaneen warm-water buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. In het volgende kopje bekijk je hierover meer info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek jij voor enkele omstandigheden de geschatte prijs en gemiddelde besparing per jaar. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat is +/- €90 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatAantal collectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.625€70
100 liter2€2.850 – €3.075€75
200 liter2€3.300 – €3.800€120
300 liter3€4.450 – €5.100€175
zonneboiler-kopen-sellingen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig is het helder naar wie de productinfo toegezonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel stroom + gas er op het adres wordt gebruikt. Via deze gegevens kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan woonoppervlak en leeftijd woning / mate van isolatie. Relevant is ook het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Geef aan wat precies de behoefte is. Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Sellingen (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit is recent extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Op RVO.nl staat een database / apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle merken die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €900 tot €1425. Let op de volgende regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Sellingen

 • Van Waveren (Zonneboiler 3x 30 buizen 400L WW+CV), vermogen 3481 [KW], €2367 subsidie.
 • Rexel (1TX+/2-200), vermogen 1766 [KW], €1201 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 3-24 HPC), vermogen 3640 [KW], €2475 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Westerwolde wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.westerwolde.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Sellingen aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Sellingen!

 • Warmtepomp: haalt energie a.d.h.v. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!