Zonneboiler Ter Apelkanaal

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Ter Apelkanaal? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat in de basis uit 2 toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. Met behulp van onze vergelijker vind je omvangrijke info die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Ter Apelkanaal.

zonneboiler systeem installeren in 9563

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2600.
 • De subsidies lopen op tot €1150.
 • Een alledaags gezin in Westerwolde gebruikt 1840 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 20%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €135 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9563
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een zonneboiler installateur in Ter Apelkanaal vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Ter Apelkanaal! Door middel van de zonneboiler-vergelijker vind je gemakkelijk een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente Westerwolde. Of ga naar de website kvinl.nl voor een schema met erkende installateurs in de buurt. Hierna achterhaal jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en eventuele keurmerken. Zoals bijv. Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie om water op te warmen. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Door middel van het leidingstelsel wordt de hitte overgebracht op het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan springt de naverwarmer bij (de gasketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze installatie voorziet in jouw sanitaire water en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame systeem wordt gevormd door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten regelt de CV-brander de rest. In de basis interessant voor grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Omwille van beperkte aanschafkosten, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Ter Apelkanaal. Een zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Natuurlijk hebben we nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag zijn er structuren met het buffervat voor warm tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De actuele kosten zonneboiler Ter Apelkanaal vinden we terug ergens tussen de €2700 en €3550, waarbij installatie is inbegrepen. Deze duurzame installatie heeft een typische levensduur van ongeveer 25 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat, de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. Als je iets verders scrollt tref je meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor enkele gevallen de investering en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat is +/- €175 op jaarbasis (gasprijs december 2023). De gasprijs stijgt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.700€70
100 liter2€2.750 – €3.075€95
200 liter2€3.150 – €3.975€145
300 liter3€4.475 – €5.350€155
zonneboiler-kopen-ter-apelkanaal

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Dan is het duidelijk naar wie de specificaties verstuurd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om te weten hoeveel gas en elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Op basis van deze statistieken kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huisomschrijving

  Beschrijf uw huis. Wat belangrijk is zijn woonoppervlakte in m2 en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is wat voor soort dak de woning heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en klik op versturen. Je krijgt binnen een week een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Ter Apelkanaal (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze is twee jaar geleden uitgebreid. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarop alle systemen. Alle types die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies variëren van €575 tot wel €1800. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Ter Apelkanaal

 • Hetzonneboilerhuis (set 90 + HYG1.2000 okoline-profi), vermogen 3904 [KW], €2655 subsidie.
 • Rexel (1TA/3-200), vermogen 2455 [KW], €1669 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 200L 4-24 HPC), vermogen 3828 [KW], €2603 subsidie.

Buiten de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Westerwolde mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.westerwolde.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Ter Apelkanaal aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Verder zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Ter Apelkanaal!

 • Warmtepomp: ontneemt energie via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!