Zonneboiler Veelerveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Veelerveen? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem komt tot stand door twee delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij onze tool lees je toepasbare gegevens over een zonneboiler kopen in Veelerveen.

zonneboiler systeem installeren in 9566

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3000.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1150.
 • Een gemiddeld huishouden in Westerwolde verbruikt 1840 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 10%. Dit mondt uit in een flinke geldbesparing van wel €75 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9566
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een zonneboiler installateur in Veelerveen vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een competente zonneboiler installateur in Veelerveen! Met behulp van onze website vind je eenvoudig een erkende installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Westerwolde. Of probeer Qbis.nl voor actuele overzichten met competente installateurs uit de gemeente. Bijgaand bekijk jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan KviNL, VCA, Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de koudere maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product voorziet in warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. Het product wordt gekenmerkt door een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. Zeker aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Wegens scherpe prijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Veelerveen. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er systemen met een warm-water voorraad buffersysteem verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De actuele kosten zonneboiler Veelerveen liggen tussen de €2650 en €3900, met monteren & installeren. Dit systeem kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop lees jij uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek jij voor een aantal mogelijkheden de investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €160 per jaar (gasprijzen december 2023). Gas wordt duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.625€55
100 liter2€2.925 – €3.025€80
200 liter2€3.225 – €3.800€145
300 liter3€4.400 – €5.250€165
zonneboiler-kopen-veelerveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Van belang zijn naam, adres + contactgegevens. Zodanig is het duidelijk naar wie de specificaties verzonden kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel gas & elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze gegevens kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Bijvoorbeeld woonoppervlak en leeftijd woning / mate van isolatie. Relevant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. Jij krijgt z.s.m. een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Veelerveen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling werd twee jaar geleden verbreed. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met toegewezen modellen. Alle merken op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen zo tussen de €400 tot €1250. Wel zijn er een aantal regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Veelerveen

 • AJM Zonne-energie (AJM 60-500), vermogen 3089 [KW], €2101 subsidie.
 • Rexel (1TA/4-300), vermogen 2865 [KW], €1948 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 1-30 HPC), vermogen 2000 [KW], €1360 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Westerwolde een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.westerwolde.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Veelerveen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Eveneens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Veelerveen!

 • Een warmtepomp: genereert warmte middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met o.a. productiebedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!