Zonneboiler Zandberg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Zandberg? Via een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Het systeem wordt gevormd door twee delen: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Aan de hand van onze tool doorzoek je samengestelde raadgeving die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Zandberg.

zonneboiler systeem installeren in 9564

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1650.
 • Een alledaags huishouden in Borger-Odoorn gebruikt 1860 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 10%. Dat komt overeen met leuke kostenbesparing van wel €120 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Postcode9564
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31860 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Zandberg vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en zoek naar een erkende zonneboiler installateur in Zandberg! Door gebruik te maken van deze website bekijk je probleemloos een betrouwbare installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Borger-Odoorn. Of bezoek echteinstallateur.nl voor een schema met goede installateurs in je omgeving. Bijgaand bekijk jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op referenties en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. Sterkin, KviNL, VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door de zonneschijn kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water voorraad buffersysteem. Wanneer de zon amper schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). De installatie wordt gekenmerkt door een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Een periode met weinig zonlicht? Dan springt de CV-brander bij. Bijzonder interessant voor grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Als gevolg van dalende prijzen, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Zandberg. De (zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. In juli 2024 zijn er constructies met een voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Zandberg komen gemiddeld uit tussen €2925 en €4150, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De investering wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Hierna lees jij meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek je voor meerdere mogelijkheden de totaalprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €105 per jaar (gasprijzen juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte prijs Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.150 – €2.650€55
100 liter2€2.875 – €3.125€85
200 liter2€3.125 – €3.975€140
300 liter3€4.575 – €5.100€165
zonneboiler-kopen-zandberg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Daarmee komen wij erachter naar wie de productinfo verstuurd zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is handig om na te gaan hoeveel elektriciteit en gas het huis per jaar nodig heeft. Via deze data kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningtypering

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Van belang zijn de inhoud en de mate van isolatie. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Vertel ook welke andere systemen aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Zandberg (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is 2 jaar geleden verder verruimd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle types die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €475 tot wel €1850. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Zandberg

 • Hetzonneboilerhuis (set 75 + HYG1.500), vermogen 3344 [KW], €2274 subsidie.
 • Rexel (1TA/3-300), vermogen 2507 [KW], €1705 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 1-24 HPC), vermogen 1787 [KW], €1215 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Borger-Odoorn wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.borger-odoorn.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Zandberg aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor een (CV) warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Mogelijk zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Zandberg!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte middels de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!